Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

Pupovac: Predsjedničin poziv za mnoge je stvari došao prekasno

Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
10.05.2016.
u 13:59

Radin: Pozdravljam svaki poziv na snižavanje tenzija

Predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furio Radin izjavio je danas kako "u principu" podržava poslanicu kojom je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala na smirivanje tenzija u društvu, te ocijenio kako je odgovornost za te tenzije na više mjesta koja međusobno ne komuniciraju.

"Pozdravljam svaki poziv na snižavanje tenzija", rekao je Radin novinarima prije nego se s članovima Odbora susreo s visokom povjerenicom OESS-a za nacionalne manjine Astrid Thors. Upitan kolika je odgovornost predsjednice za podjele, Radin odgovara da "odgovornost nije na jednom mjestu, a da jest imali bismo puno lakši posao".

"Odgovornost je na više mjesta, a mi trpimo najviše nekomunikaciju između tih mjesta. Smatram da je situacija izrazito teška, mi smo upozorili prije točno godinu dana na tu situaciju našom deklaracijom, nitko nas nije tada slušao, a sada o tome govore svi. Mi iz nacionalnih manjina smatramo da se tenzije treba spuštati i da se ne smije vatra zalijevati benzinom, što pojedini ministri uporno i dalje rade. Mislim da je to loše za zemlju, loše za ovu vladu, loše za ljude", uvjeren je Radin.

Po završetku sastanka s visokom povjerenicom, Radin opetuje da pozdravlja sve "koji pozivaju na slogu, na jedinstvo u ovim trenucima i na to da se suprotstavimo netoleranciji". Upitan znači li to da podržava predsjedničnin istup, odgovorio je "u principu da, s tim da bih radije upotrijebio riječ jedinstvo, nego zajedništvo".

Milorad Pupovac (SDSS) smatra da je predsjedničin poziv "za mnoge stvari došao prekasno" te da je predsjednica u svojoj izjavi trebala biti preciznija.

"Razlike u društvu su normalna pojava, a nedopuštene stvari u društvu su nedopuštene stvari. Polemike i rasprave su u društvu poželjna stvar, ali nedopuštene, protuzakonite, protuustavne i necivilizacijske stvari su nedopuštene i to očekujem. A što se tiče posla, svatko treba raditi svoj posao, i mi u Saboru i u Vladi i u Uredu Predsjednice, nitko ne može raditi tuđi posao niti smije", kazao je Pupovac.

Radin je nakon sastanka s OESS-ovom povjerenicom izvijestio da su ju članovi Odbora upoznali sa situacijom kako je percipiraju danas u Hrvatskoj . "Sve što smo rekli svih ovih dana u medijima u Hrvatskoj, rekli smo i povjerenici jer smatramo da jedino otvoren razgovor o problemima vodi k rješavanju problema", izjavio je Radin.

Uz njega, na sastanku s povjerenicom bili su Milorad Pupovac (SDSS), Marko Sladoljev (Most) i Ivan Radić (HDZ).

Komentara 35

24
24ivan
14:18 10.05.2016.

Slažem se ti si davno već treba biti u zatvoru jer si najveću huškač,Hrvatomrzac i lopov

OL
olrajt
14:33 10.05.2016.

...da,da !..odavno je tebi i ostalim komunistima i četnicima trebala reći da ste vi ti koji širite mržnju i podjele!

Avatar šokac_divani
šokac_divani
14:21 10.05.2016.

Ako je poziv Predsjednice RH Pupavcu došao prekasno neka sjedne na traktor "ferac" kao i njegovi u "maju" i "augustu" 1995. i neka vozi na istok gdje će mu biti super!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije