Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETNJE Napadi na novinara i veze sa sudskim procesom

Miljuš - ugroženi svjedok?

11.07.2008.
u 00:18

Munir Podumljak, predsjednik udruge Partnerstvo za društveni razvoj, kojega je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tužio zbog klevete, odustao je od zahtjeva za svjedočenje novinara Dušana Miljuša na Općinskom kaznenom sudu smatrajući da je Miljušev život ugrožen jer je pozvan kao svjedok.

Rekao je da nikoga direktno ne optužuje, ali da je Miljuš brutalno pretučen i umalo ubijen 2. lipnja, dan uoči rasprave na sudu na kojoj je trebao svjedočiti, a da se sada, dva dana uoči novog termina za svjedočenje, Miljušu prijetilo preko članova obitelji.

Bandićev je odvjetnik potpuno odbacio povezanost prijetnji s Bandićem te je, kako bi to i dokazao, odlučio inzistirati na tome da Miljuš ipak svjedoči, što je sud prihvatio. Bandić je članove udruge tužio tvrdeći da je oklevetan na presici održanoj 18. svibnja 2004. kada su optuženi prenijeli izjave 400 građana o korupciji u Gradskom poglavarstvu, pa i o Bandićevim grijesima.

Nepravomoćnu oslobađajuću presudu Županijski je sud ukinuo. Podumljak je svjedočio da je udruga surađivala s vrhom DORH-a, USKOK-a i MUP-a, da su osobno dovodili građane u te institucije jer im je rečeno da prijave inače ne bi stigle.

Bivši ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer o svojoj suradnji s Podumljakovom udrugom rekao je da ne misli da joj je bio cilj diskreditacija Bandića i da je uloga nevladine scene u društvu nužna, ali da "pisanje udruge o nekim ljudima bez provjere informacija diskvalificira samu udrugu".

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije