Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Miljević govorio u korupciji, a da je nije prijavio institucijama iako zna da je po zakonu morao'

Veselim se tome da se pojave takve informacije za određene ljude jer bih volio da se to zna. Spreman sam da me DORH i USKOK pozovu – ustvrdio je Miljević.
22. srpnja 2019. u 18:29 26 komentara 2645 prikaza
Veljko Miljević
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Zdravko Mamić nedavno je najavio konferenciju za medije, ali na moj savjet otkazao ju je. Na njoj je Mamić htio ukazati na određene oblike korupcije u pravosuđu, i to od srednje do visoke razine. Htio je imenovati suce za koje zna da su korumpirani i primaju određena sredstava za ono za što ni bi smjeli primati. Htio je imenovati šest vrlo važnih sudaca iz visokih i različitih sfera. U kuloarima se zna koji su suci spremni na takvu djelatnost i koji u njoj sudjeluju – izjavio je sinoć u Vijestima RTL-a Veljko Miljević, odvjetnik Zdravka Mamića. Pritom je objasnio i zašto je Mamića, kako je sam rekao, “ucijenio” po cijenu da mu otkaže punomoć da otkaže najavljenu konferenciju za medije.

Zdravko Mamić IDUĆI UTORAK Sud BiH zakazao ročište o izručenju Mamića

– Dok te ja branim, neću ti dopustiti da to izneseš. Nemoj raditi protiv sebe. Pusti mene. O ovoj će se informaciji znati. Imat ćemo nove postupke kad se ovo čuje. A nekakvo tijelo koje bi se trebalo brinuti o suzbijanju korupcije trebalo bi pozvati tebe i mene da nas pita što to imamo reći – prepričao je Miljević što je “u dugom i iscrpnom” razgovoru rekao Mamiću. Dodao je istodobno kako je očekivao da će ga nakon te naprasno otkazane Mamićeve “pressice” netko iz DORH-a pozvati i pitati što zna.

– No, nije me nitko zvao. Bit će dobro za hrvatsko pravosuđe da me pozovu i pitaju. Veselim se tome da se pojave takve informacije za određene ljude jer bih volio da se to zna. Spreman sam da me DORH i USKOK pozovu – ustvrdio je Miljević u istoj emisiji, a uoči današnje odluke bosanskohercegovačkog suda o hrvatskom zahtjevu za izručenje Zdravka Mamića.

Veljko Miljević | Autor : Hrvoje Jelavić/PIXSELL Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Kada smo danas nazvali Miljevića kako bismo doznali može li išta više reći te je li ga možda zvao itko iz DORH-a i USKOK-a, poručeno nam je da je on na odmoru i da onome što je već rekao nema što dodati. Upitan o Miljevićem tvrdnjama o korumpiranim sucima, glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić samo je kratko uzvratio da neće ništa komentirati jer će USKOK o tome dati priopćenje. I dao je.

Na više lokacija u Novom Zagrebu zapaljene su gume i postavljen je transparent 'GORJET ĆE GRAD' Zagrebom opet gorjele gume kao upozorenje Mamićima

– Odvjetnik Miljević, uoči odlučivanja o izručenju Zdravka Mamića Hrvatskoj, iznio je neodređene navode o korumpiranosti sudaca a da prethodno nije o tome obavijestio nadležne institucije iako je vrlo dobro upoznat sa zakonskim odredbama koje se odnose na prijavljivanje kaznenih djela. Miljević sigurno zna da je svatko dužan prijaviti kazneno djelo za koje se postupak pokreće po službenoj dužnosti. Jednako tako je sasvim sigurno upućen kome treba podnijeti kaznenu prijavu, kao što zna i za posljedice neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela. Pretpostavljamo da mu prilikom javnog iznošenja takvih tvrdnji, s kojima je sukladno njegovim navodima upoznat već neko vrijeme, prvenstveni interes nije bio da se one ispitaju bez ugrožavanja probitaka eventualnog kaznenog postupka – stoji u USKOK-ovu priopćenju uz dodatak da će, sukladno provjeravanju svih navoda o mogućem počinjenju kaznenih djela, biti provjereni i ovi Miljevićevi navodi.

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

 • turimtituki:

  Super mi je to na tv, te floskule. Ako znas prijavi. A kome? Prijavis kriminal policiji i za 10 minuta dobijes poziv, sa nepoznatog broja. Neka ti to bude zadnji poziv policiji ili..... Pa ne zivimo u normalnoj drzavi da ... prikaži još! prijavljujes ono sto ti je duznost kao građaninu. Rađe zazmiris i odes u irsku.

 • Avatar Syssko
  Syssko:

  Slušam to jučer na rtl-u kako govori i ne vjerujem, ima saznanja kaže o korupciji ali ne želi prijavit, dakle UCJENJUJE SUCE, nema drugog objašnjenja, sudit ćeš kako meni paše, pogodovat ćeš mojim klijentima ili.... Zato je Mamić izašao sa ... prikaži još!a to mprijetnjom pa ju ko fol povukao, bila je to javna poruka i prijetnja sucima, bili korumpirani ili ne ovdje na obje strane nema nevinih a HDZ kontrolira USKOK-DORH-MUP-ustavni sud i nesmije dirnut u nikoga jer onda i njima slijedi pakao. Splet kriminalna i REKETARENJE!

 • Avatar heyhay
  heyhay:

  Pravi se javio što brani krimose da su oni super ,a love nema lova nestala