Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi oko VSOA-e

Milanović od Plenkovića zatražio hitan sastanak već danas: 'Budući da se nas dvojica još uvijek nismo dogovorili...'

Zagreb: Zoran Milanović na promociji novih časnika Oružanih snaga RH i dodjeli prvih časničkih činova na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman
Robert Anic/PIXSELL
06.07.2023.
u 11:32

Zbog problema oko imenovanja novog ravnatelja VSOA-e predsjednik od premijera traži hitan sastanak

Predsjednik Republike Zoran Milanović uputio je danas javni poziv predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću kojim ga ponovno poziva na sastanak.

Pismo prenosimo u cijelosti.

"Poštovani predsjedniče Vlade,

Kao što Vam je poznato, 10. srpnja 2023. godine istječe mandat ravnatelja u ostavci Vojne sigurnosno-obavještajne agencije generala Ivice Kindera. Budući da nas dvojica još uvijek nismo dogovorili i usuglasili kandidata za novog ravnatelja VSOA-e, pozivam Vas da se žurno sastanemo, razgovaramo i usuglasimo kandidata za ravnatelja VSOA-e, kao što je to propisano Ustavom i zakonom te u skladu s ustaljenom praksom kod svih dosadašnjih imenovanja čelnika sigurnosno-obavještajnih agencija.

Ujedno smatram kako se problemi kojima je ta agencija opterećena niz godina ne mogu riješiti samo imenovanjem novog ravnatelja VSOA-e. Tim više je potreban naš sastanak kako bismo – kao jedini Ustavom i zakonom za to ovlašteni – raspravili i usuglasili smjernice za sistemske promjene u funkcioniranju te agencije u budućnosti. S obzirom na važnost i žurnost teme, predlažem Vam sastanak već tijekom današnjeg dana", stoji u pismu.

Zoran Milanović prije dva dana sazvao je konferenciju za medije na kojoj je optužio Vladu da ga ucjenjuje te da ne želi o tako važnoj temi razgovarati s ministrom obrane koji je, kako je rekao, samo teklič.

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar Idler
Idler
11:38 06.07.2023.

Kaj ne piše vu zakonu kak ga predlaže ministar obrane - sam pitam ?!

IF
I_Fotez
11:58 06.07.2023.

Pa mili Bože njemu toreba pomoć pod hitno

IV
ivica.vranjic
12:15 06.07.2023.

Testirali na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije