Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijarda mu nije dovoljna

Kujundžić: 'Zadovoljan sam rebalansom, ali to nije dovoljno za sve potrebe'

Milan Kujundžić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
02.11.2017.
u 11:10

"Dugovi su problem i tu su samo dva modela - pokušati što bolje racionalizirati potrošnju i povećati priljev novca u zdravstveni sustav", rekao je Kujundžić.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić, čiji bi resor rebalansom državnog proračuna trebao dobiti milijardu kuna, izjavio je danasprije Vladine sjednice da je zadovoljan povećanjem sredstava, ali to nije dovoljno za sve potrebe u zdravstvu.

"Zadovoljan jesam u granicama mogućeg, na žalost to nije dovoljno za sve potrebe", rekao je Kujundžić novinarima pred Banskim dvorima.

Zdravstveni sustav opterećen je ukupnim dugom od 8,2 milijarde kuna, među kojima dospjeli dugovi iznose oko četiri milijarde kuna.

Milan Kujundžić
1/11

"Dugovi su problem i tu su samo dva modela - pokušati što bolje racionalizirati potrošnju i povećati priljev novca u zdravstveni sustav", rekao je Kujundžić.

Ponovno je odbacio optužbe sindikata i nekih udruga da se u novom zakonu o zdravstvenoj zaštiti, koji je u izradi, predviđa privatizacija primarne zdravstvene zaštite.

"Ne, to nije nikakva privatizacija nego uređenje primarne zdravstvene zaštite. Oni koji to rabe čine to iz nerazumijevanja, a ne zato što je to privatizacije. Ništa se ne događa novog osim što se uređuje sustav", ustvrdio je Kujundžić.

Komentara 3

PI
Pikacu
13:27 02.11.2017.

Zasto nase vlade ne znaju razliku izmedu suficita i deficita

BO
bolnaistina
12:24 02.11.2017.

Liječite pacijente sa kvalitetnim ljekovima, da ozdrave, a ne zavlačite ih mjesecima, saneučinkovitim i patvorenim ljekovima. Zašto u O.B. u Vinkovcima, kirurzi vrše zahvate na maloj djeci, a nemaju dječijeg kirurga????? Već su nekolicini djece krivo namjestili prijelome, zašto HZZO,, ne plaća prevoz od Vinkovaca u Osijek, istoj toj djeci kojoj su su Vinkovcima krivo namjestili kosti???? Već iz Vinkovaca upućuju u Vukovar, koji isto tako nema dječijeg kirurga? E moji ministi, da su vaša djeca u pitanju i da se nad njima moraju vršiti operacije prijeloma, zbog grešaka liječnika, zastupali bi vas Prodanović, Sloković,Nobilo.

Avatar anlaser
anlaser
11:49 02.11.2017.

Nikako da shvati da nije za ovaj posao. Varga je za njega bio doktor ministar. Bio je realan, razuman i sposoban i odlično je razumio problematiku zdravstva. Kujo samo trabunja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije