Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor na jučerašnji ispad Vučića

Kovač: Vučić je provodio politiku Velike Srbije!

Miro Kovač
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/2
20.08.2016.
u 13:25

"Sjećamo se da je gospodin Vučić tada dolazio u Hrvatsku, u okupirani dio Hrvatske i poručio 1995. godine da Glina i Banija nikada neće biti hrvatska, da su bile i da će ostati srpske i da će tamošnji narod živjeti u Velikoj Srbiji. To je nastavak takvog ponašanja, takve politike, što je za nas neprihvatljivo", rekao je ministar Kovač.

Šef hrvatske diplomacije Miro Kovač izjavio je da jučerašnji istup srbijanskog premijera Aleksandra Vučića kojim je Hrvatsku optužio za obnovu ustaške ideologije te poručio da Beograd nikada više neće dopustiti novu Oluju predstavlja nastavak politike Velike Srbije iz 90-ih godina u kojoj je Vučić i osobno sudjelovao.

"Sjećamo se da je gospodin Vučić tada dolazio u Hrvatsku, u okupirani dio Hrvatske i poručio 1995. godine da Glina i Banija nikada neće biti hrvatska, da su bile i da će ostati srpske i da će tamošnji narod živjeti u Velikoj Srbiji. To je nastavak takvog ponašanja, takve politike, što je za nas neprihvatljivo", rekao je ministar Kovač u mjestu Bilima kod Mostara gdje sudjeluje na komemoraciji u povodu Europskog dana posvećenog obilježavanju žrtava svih totalitarnih režima.

"Naša politika u Hrvatskoj je politika mirotvorstva. To je vrednota hrvatskog ustava, ali mi na sebe ne damo", poručio je Kovač i dodao kako premijer Vučić nastavlja huškati vlastiti narod protiv Hrvatske i Hrvata.

"Ono što smo jučer čuli od gospodina Vučića je huškanje njegovog, srpskog naroda protiv Hrvata, protiv Hrvatske. To je na neki način nastavak politike iz 90-ih godina kada je Hrvatska bila napadnuta, žrtva velikosrpske agresije", dodao je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova. Dodao je da se, za razliku od američkog potpredsjednika Joe Bidena koji se nedavno u Beogradu ispričao i izrazio sućut obiteljima žrtava bombardiranja NATO snaga 1999. godine, Vučić nikada nije ispričao Hrvatima. Pozvao je srbijansku vlast da se oslobodi politike Velike Srbije.

"Mi na takvo huškanje srpskog naroda protiv hrvatskog naroda nikada nećemo pristati i tražimo od njega da se konačno oslobodi velikosrpskog razmišljanja , da pomogne sebi i svome narodu i da počne živjeti europske vrijednosti. Da konačno počne živjeti mirotvorstvo o kojemu on govori, a koje nikako da provede u djelo", pojasnio je ministar Kovač.

Srbijanski premijer je sinoć u mjestu Donjoj Gradini u BiH, sudjelujući na obilježavanju žrtava ustaškog koncentracijskog logora Jasenovca, opasno zaoštrio retoriku s Hrvatskom. Pri tome je optužio Hrvatsku da se "iz ponora povijesti na pozornicu ponovo vraćaju ideje nekadašnje NDH" i poručio kako Srbija "neće dopustiti ponavljanje Jasenovca, Jadovna, Jastrebarskog, ali ni 'Oluje'."

Komentara 60

DU
Deleted user
13:31 20.08.2016.

Provodi je i sada! Ko to ne vidi je slijep. Vuk dlaku mijenja ali cud nikada. Radikali ponovo u Skupstini, oni ne odustaju od granice u Karlovcu i tko sa Srbijom hoce imati normalne odnose mora ju stisnuti uvijek i istrajno tamo gdje god moze. Drugacije ne ide. Oni bi nama i svece islavljenje blagdana uskracivali i jos misle da su sila i da to mogu raditi kao u svim propalim Jugoslavijama i kraljevinama

BE
beitsche
13:42 20.08.2016.

Pa nemojmo biti naivni..Srbija se nikad nije oslobodila svog sovinizma I ideje o velikoj srbiji. .oni bi sutra opet dosli rusiti paliti ubijati I krasti. .to je njihov mentalitet

IS
istri
15:35 20.08.2016.

covjek koji nasjeda na glupe provokacije ili nema sto da radi ili je jednak njima. narod te placa za konkretne stvari ne da cavrljas ko0o babe u selo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije