Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽENA DVOJICA HOTELSKIH RECEPCIONERA

Mijenjali cijene na računima gostiju pa si uzeli 480.529 kuna

natpisi falkutet
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
14.06.2021.
u 07:53

Obojica su prema optužnici potom sastavljali fiskalizirane račune s umanjenim iznosima  od onih koje su stvarno naplatili, a novac su uzimali sebi.

Za pronevjeru, krivotvorenje službene isprave  i računalno krivotvorenje optuženi su 40-godišnjak i 47-godišnjak, a optužnicu  je protiv njih podiglo Općinsko državno odvjetništvo u  Dubrovniku.

Mlađeg muškaraca se tereti da je kao voditelj recepcije jednog hotela, djelomično sam, a djelomično u dogovoru s 47-godišnjakom, inače zaposlenikom recepcije dvaju hotela koja posluju u sklopu istog trgovačkog društva u Dubrovniku, tijekom 2017. i 2018. nakon naplate hotelskih usluga u informacijski sustav hotela unosio manje cijene za već ispostavljene račune.

Obojica su prema optužnici potom sastavljali fiskalizirane račune s umanjenim iznosima  od onih koje su stvarno naplatili, a novac su uzimali sebi. Račune su potom predavali računovodstvu iako su znali da su iznosi na njima umanjeni od onih iznosa koji su gosti platili.  Ništa ne sumnjajući računovodstvo im je na osnovu takvih računa isplatilo 480.529 kuna. 

VIDEO: Na Korčuli snimljen morski pas u plićaku: "Ovo je ostvarenje najgorih noćnih mora"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije