Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiglo ljeto

Meteorolozi najavili prvi val vrućine: Temperature će ići i iznad 30 stupnjeva

Plaža
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Ilustracija
07.06.2019.
u 09:42

Osim vikenda, i početak novog tjedna bit će vruć. Ponegdje u Dalmaciji čak i do 35 stupnjeva

Danas će biti pretežno sunčano i vrlo toplo, a u unutrašnjosti i vruće. Najviša temperatura uglavnom će biti od 26 do 31 °C. I subota i nedjelja donose sunčano vrijeme i vrućine. Ponegdje će temperature ići i iznad 30 stupnjeva. Subota prema prognozi DHMZ-a donosi sunčano i vrlo toplo, mjestimice i vruće, osobito u unutrašnjosti Hrvatske, a najviša dnevna bit će između 28 i 32 °C.

Osim vikenda, i početak novog tjedna bit će vruć. Prevladavat će sunčano te vrlo toplo, nerijetko i vruće. Uz umjeren razvoj oblaka postoji mala vjerojatnost za poneki lokalni pljusak, uglavnom u unutrašnjosti. Na kopnu vjetar slab, na Jadranu u jutarnjim satima će većinom puhati slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Temperatura u porastu, osobito na Jadranu.

Foto: DHMZ

Na Jadranu idućih dana sunčano i vruće. Visoka dnevna temperatura zraka pridonosit će daljnjem porastu temperature mora. Jugo će oslabjeti, a zatim će puhati slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Prevladavat će sučano, vrlo toplo i vruće s dnevnom temperaturom zraka ponegdje i višom od 30 stupnjeva. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a zatim većinom slab vjetar, piše HRT.

U Zagori čak i do 35 stupnjeva

Subota će biti pretežno sunčana. Ujutro će biti slabog, na moru ponegdje umjerenog juga i levanta. Danju vjetar u okretanju na slab jugozapadnjak, navečer bonaca. Od jutra toplije, a najviše dnevne temperature zraka većinom od 27 do vruća 32°C ponegdje u Zagori. Vedrina će obilježiti i nedjelju u kojoj slijedi daljnje osjetno zatopljenje. Noću tiho ili slaba bura, danju na kopnu puhat će slaba bura koja će imati izražen fenski učinak, a na moru će biti do umjerenog zapadnjaka i sjeverozapadnjaka koji će popodne na moru ponegdje imati pojačane udare. Najviše dnevne temperature zraka od 28°C ponegdje na vanjskim otocima do čak 35°C ponegdje u Zagori, Dalmacija Danas.

UV indeks bit će vrlo visok pa se treba što manje izravno izlagati suncu.

Video: Urušen nogostup na Savskom mostu

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar JEDNONOGIBRAVAR
JEDNONOGIBRAVAR
09:53 07.06.2019.

Bujna plavušu hvatali zaštitati , stavili joj soli na rep

Avatar nekakav
nekakav
10:46 07.06.2019.

ajmo odmah katastrofičare pozvati u studio, nek nam vele da je to samo jedna u nizu dokaza globalnog zagrijavanja, ups, greška, novi termin su klimatske promjene (koje inače nikad nisu ni stale...). jer ovako toplo nikad nije bilo, statistika će pokazati da je globalno gledajući suma temperatura otprilike ista, u uobičajenim oscilacijama, al to nije važno, bitno da se zagrijava. i da, jučer pisalo, 2050.-e više život neće biti moguć. čudo jedno kako ta crna i vruća afrika ima najveći porast stanovništva, a trebali bi biti gladni i jadni, sa osipanjem stanovnika. dva zadnja mjeseca su bila hladna i kišovita. ovog ljeta, kao i prošlog, budu dva-tri toplinska vala, uobičajena za ovo doba godine. i u čemu je problem? da se razina mora diže kao što tvrde dežurni katastrofičari, već bi pola naše obale se jadalo i vikalo na državu, da ih mora spašavati. ali ne, i dalje su vezovi za brodice na istim visinama, rive se nisu digle ni milimetra radi opasnosti od plavljenja, sve ostaje isto. samo što svako jače nevrijeme proglašavamo ekstremom koji dokazuje nešto katastrofalno da nam se približava. više co2 u zraku znači i veću biljnu proizvodnju. veće temperature povećavaju površine za poljoprivredu na sjeveru, pola sibira se otvara. zapad, o njemu je riječ, mora prihvatiti činjenicu da je preveliki potrošač svega, posebno vode. jedna kalifornija za zalijevanje troši enormne količine voda, a ono jezero koje dijeli s još par država je sve češće više prazno nego puno. trošiti manje treba.

AU
austrougarskigeneral
10:06 07.06.2019.

pa ljeto je na vratima mora biti vruće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije