Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mesić zbog pravoslavnog Božića odgodio put na Kosovo

Prema riječima Mesićeva savjetnika za vanjsku politiku Tomislava Jakića, u prvotnom planu da se na Kosovo otputuje na pravoslavni Božić nije bilo nikakve zle namjere.
06. siječnja 2010. u 23:54 49 komentara 5 prikaza
Stjepan Mesić
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić na Kosovo neće u četvrtak nego u petak. Put u Prištinu odgodio je jer je službeni Beograd put hrvatskog predsjednika na Kosovo na pravoslavni Božić shvatio kao provokaciju.

Prema riječima Mesićeva savjetnika za vanjsku politiku Tomislava Jakića, u prvotnom planu da se na Kosovo otputuje na pravoslavni Božić nije bilo nikakve zle namjere.

Radilo se isključivo o terminskom razlogu i čim smo shvatili da u Beogradu to shvaćaju kao provokaciju, pomaknuli smo termin za jedan dan – objasnio je Jakić. Dodao je i kako posjet Kosovu, gdje će se predsjednik Mesić orbratiti parlamentarnim zastupnicima i gdje će biti proglašen počasnim građaninom Prištine, nije zadnji službeni posjet hrvatskoga predsjednika. Sredinom siječnja Mesić će posjetiti još i susjednu Sloveniju.

Na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu pojačan promet vozila na ulasku u RH
PAO NA GRANICI
Naoružan do zuba pokušao ući u Hrvatsku: Pronašli mu kalašnjikov, pištolj, bombe...
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • Nomad:

    Ide veleizdajica Hrvata po nalogu iz Beograda pričati o demokraciji tajnog svjedočenja protiv države čiji je predsjednik. Mali jugo hohštapler bio i ostao, hebala ga Libija, Kuba, Priština i Srbija od kojih nikad nitko nije imao koristi.

  • imotska:

    Sad se bune, jučer nas tužili u Hagu na osnovu stoljetnih laži a nisu se te srbende bunili kad im je kod nas Mesić proglašavao Anatolijski Badnjak neradnim danom (6. siječanj).

  • baj Iva:

    \"Mesić zbog pravoslavnog Božića odgodio put na Kosovo\" Milki dolaze gosti, pa Meske ne smije od kuce ...