Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mesić se žalio na presudu za nanošenje duševnih boli

21.11.2008.
u 09:21

Odvjetnik Čedo Prodanović predao je Županijskom sudu u Zagrebu žalbu na prvostupanjsku presudu zagrebačkog Općinskog suda kojom je predsjednik Mesić osuđen krivim za klevetu i mora francuskom odvjetniku hrvatskog porijekla Ivanu Jurašinoviću platiti čak 70 tisuća kuna za odvjetnikove duševne boli te 5.500 kuna sudskih troškova.

Prodanović kaže kako je presuda zagrebačkog suca Nikole Raguža zapravo rezultat kolonijalnog mentaliteta i pita što bi se dogodilo da neki hrvatski odvjetnik optuži predsjednika Sarkozyja da je sudionik ubojstva i nakon toga ga tuži za klevetu... U žalbi se Prodanović pozvao i na neke međunarodne presude te tvrdi da je sud nasjeo tužitelju Jurašinoviću koji je želio predsjednika uvući u sudski spor i zapravo manipulirao i isprovocirao postupak. U presudi se, naime, navodi da Mesić nije trebao Jurašinoviću odgovoriti javno, nego ga tužiti za klevetu. Sve je počelo, naime, kad je Jurašinović izjavio da je predsjednik Mesić blizak Hrvoju Petraču, a on da je naručitelj ubojstva! Sve bez ikakvih dokaza.

Na takve tvrdnje Mesić je rekao da bi za Jurašinovića bilo najbolje da posjeti psihijatrijsku bolnicu Vrapče. Prodanović sad u žalbi navodi da je Mesić time karakterizirao nerazumnim Jurašinovićev postupak, a ne njega.

_ K svemu, riječ je o predsjedniku države, koji je građanima odmah morao javno objasniti o čemu je tu riječ i odgovoriti na nebulozne optužbe, a ne čekati sudsku presudu. Građani su imali pravo na to – kaže Prodanović. Dodaje i kako je smiješno što sud nije prihvatio Mesićevu ispriku što nije došao na ročište zbog državničkih obaveza jer nije priložio dokaze da je zaista zauzet.

– Pa što je trebao poslati, ispričnicu od svoje tajnice – pita se Prodanović.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije