Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mesić: Hrvatska će nešto lakše od drugih prebroditi krizu

14.11.2008.
u 13:22

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić danas je rekao da smatra da ćemo nešto lakše od drugih prebroditi krizu financija i energije, komentirajući Vladine mjere zamrzavanja plaća.

- Model liberalnog kapitalizma došao je do kraja, što se mora prevladati posebno u financijskoj sferi - rekao je Mesić novinarima nakon predstavljanja knjige "Hrvatski pravednici" na Interliberu.

Sanader: Nismo u najgoroj situaciji, ali ni daleko od tog scenarija

Jurčić: Hrvatska se teško može nositi s krizom jer previše uvozi

Milanović: Štednja je potrebna, ali Sanaderove su mjere 'staro guljenje'

U svjetskim razmjerima ne postoje kontrolni mehanizmi koje svaka država ima u fiskalnoj i monetarnoj politici, ocijenio je Mesić istaknuvši da sada svijet mora dobiti te kontrolne mehanizme i što je, kako je rekao, najbolje provesti u UN-u.

Na novinarski upit je li čuo da je uhićen umirovljeni general Ljubo Ćesić - Rojs ili da je na obavijesnom odgovoru, predsjednik Mesić je rekao da ne zna za to.

O temi koju će Hrvatska predložiti početkom 12. mjeseca, kada će predsjedati Vijećem sigurnosti UN-a, Predsjednik je rekao da će to najvjerojatnije biti terorizam jer je to "globalna opasnost koja traži globalni odgovor".

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije