Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osječki sud

FOTO Policija nastavila s uhićenjima, dvojica navijača već nepravomoćno osuđena

Privođenje osumnjičenih navijača na Prekršajni sud u Osijeku
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/13
15.10.2023.
u 19:46

Do nedjelje navečer na prekršajni odjel osječkog Općinskog suda privedena su trojica navijača, od kojih su, kako se doznaje dvojica nepravomoćno osuđena na 30 dana zatvora i godinu dana zabrane dolaska na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije.

Od nedjelje ujutro na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije uhićeno je 12 navijača zbog incidenta na kvalifikacijskoj utakmici nogometnih reprezentacija Hrvatske i Turske, odigranoj 12. listopada u Osijeku, izvijestila je u nedjelju policija. Do nedjelje navečer na prekršajni odjel osječkog Općinskog suda privedena su trojica navijača, od kojih su, kako se doznaje dvojica nepravomoćno osuđena na 30 dana zatvora i godinu dana zabrane dolaska na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije.

Među uhićenim navijačima koji su na Opus areni pjevali ustaške pjesme nalazi se za sada i nekoliko pripadnika Ultrasa iz Vinkovaca koji su najvjerniji navijači vinkovačke Cibalije. Prema riječima jednoga od starijih Ultrasa dio njih je zadržan odmah poslije utakmice u Osijeku, odnosno nakon uspoređivanja skeniranih slika lica i snimaka policijskih kamera. Drugi dio njih je uhićen kasnije u Vinkovcima.

- Za utakmicu Hrvatske i Turske Ultrasi su dobili nekih 30-ak ulaznica. Postoji i spisak navijača pa vjerujem da policija ide po njemu. Koliko znam jedan od Ultrasa je skinut i s aviona za Cardiff gdje je planirao putovati na utakmicu Hrvatske i Walesa. Većinom su to dečki između 20 i 30 godina. Inače, na tom dijelu tribine bili su i navijači iz Osijeka, Rijeke, Zagreba… Međutim, ne znam čemu sada tolika buka i dramaturgija, javljanja uživo i tko zna što sve. Više se piše o Ultrasima nego o Hamasu – kaže nam ovaj navijač koji je želio ostati anoniman.

Privođenje osumnjičenih navijača na Prekršajni sud u Osijeku
1/5

Dodaje i kako je vjerojatno razlog ovolikoj pompi oko svega pritisak iz UEFA-e koji je toliko jak da se u cijelu priču uključio i premijer Plenković. Kako neslužbeno doznajemo, po Vinkovcima se vrše pretresi stanova navijača.

VEZANI ČLANCI

-U više navrata smo razgovarali s mlađim dečkima i govorili im da to nema smisla ali ne vrijedi. Prema ranijim iskustvima oni će dobiti kazne od 500 eura i godinu dana zabrane ali ne znam kako će im dokazati što su pjevali i jesu li pjevali. Nisam siguran da se na snimcima, i to preko usana, vidi što su pjevali i jesu li pjevali. Međutim, većina njih radi i kao i ranije u strahu da ne budu zadržani i izgube posao priznati će krivicu bili krivi ili ne. Pri tome ne odobravam takve pjesme i vrijeđanja bilo koga. Mislim kako bi tu trebalo i puno više razgovara HNS-a i navijača – kaže nam ovaj navijač.  

- Danas, 15. listopada na području Policijske uprave osječko-baranjske i vukovarsko srijemske uhićeno je 12 osumnjičenih osoba zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima tijekom odigravanja nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Turske na "Opus Areni" u Osijeku dana 12. listopada 2023.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe policija će dovesti nadležnom prekršajnom sudu. Daljnje kriminalističko istraživanje se nastavlja - objavila je policija.

VIDEO Dalić o ustaškim pjesmama

Komentara 80

MA
marmelada
23:06 15.10.2023.

Živila cenzura.

Avatar marlony
marlony
06:45 16.10.2023.

Da li se vraćamo se u doba diktature i totalitarizma gdje nisi smio govorit ništa protiv druga Tita ?

Avatar Domobran
Domobran
13:24 15.10.2023.

Lijepo su napisali ljudi. Dok je dernek u Kumrovcu dopušten, dok je dernek u Srbi dopušten, dok su četnički mauzoleji dopušteni, dok su ulice, spomenici komunističkim zločincima dopušteni, dok ljevica slavi sa zvijezdom petokrakom, zastavama Sovjetskog saveza, ljudi se uhićuju zbog hrvatskih pjesama. Sjećam ih se iz podruma 91'. Pjevale su se. Oni koji su tad bili u Bruxsellesu i Parizu to ne znaju. Hrvati su pjevali te pjesme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije