Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USTAŠKE PJESME

Oglasila se policija: Uhićeno još 12 osoba zbog izgreda na utakmici Hrvatske i Turske u Osijeku

Osijek: Nastavljeno privođenje navijača koji su pjevali ustaške pjesme
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/51
15.10.2023.
u 12:23

Ukupno 24 osoba privedeno je nakon incidenta koji se dogodio prošlog četvrtka u Opus Areni, a policija je potvrdila kako se kriminalističko istraživanje nastavlja

Dvanaest je osoba uhićeno jutros na području Osijeka i Vinkovaca, a koji se povezuju s izgredima na nogometnoj utakmici hrvatske i turske reprezentacije odigranoj u četvrtak na osječkoj Opus areni. O uhićenjima se ove nedjelje oglasila i osječko-baranjska policija, navodeći kako će svi uhićeni nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti dovedeni pred nadležni prekršajni sud. 

''Danas, 15. listopada na području Policijske uprave osječko-baranjske i vukovarsko srijemske uhićeno je 12 osumnjičenih osoba zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima tijekom odigravanja nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Turske na "Opus Areni" u Osijeku dana 12. listopada 2023.'', objavila je policija. 

Osijek: Nastavljeno privođenje navijača koji su pjevali ustaške pjesme
1/5

A kako su iz PU osječko-baranjske ranije izvijestili, prije, za vrijeme i nakon utakmice policija je postupala prema 14 osoba zbog sumnje u protupravna ponašanja kažnjiva po Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. - Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 11 osumnjičenih osoba policija će privesti nadležnom sucu za prekršaje. Kriminalističko istraživanje zbog izvođenja neprimjerene pjesme tijekom odigravanja utakmice od strane grupe gledatelja na stadionu se nastavlja - priopćila je policija u petak.

Dan kasnije, izvijestila je kako je uhićen i 12. osumnjičeni zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.  Svi osumnjičeni su privedeni na Općinski sud Osijek, Prekršajni odjel. Uhićenja se, očito, nastavljaju, a sada se radi o ukupno 24 privedenih navijača.

Inače, krovna europska nogometna organizacija, Uefa, pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza nakon utakmice Europskih kvalifikacija između Hrvatske i Turske koja je odigrana na stadionu Opus Arena u Osijeku. Nakon izvještaja delegata utakmice, Uefa je pokrenula disciplinski postupak zbog korištenja pirotehničkih sredstava od strane hrvatskih navijača, a naknadno je, nakon izvještaja FARE-a, pokrenut i disciplinski postupak zbog rasizma i diskriminacije.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Izbornik Zlatko Dalić o navijačima koji su pjevali ustaške pjesme na utakmici

 

Komentara 16

PE
Pentagon
12:08 15.10.2023.

Zanima me koliko će Srbija biti kažnjena jer su njihovi huligani opet vikali da je Kosovo njihovo. Treba i to prijaviti UEFAi da ih kazni i izbaci iz daljnjeg natjecanja. A ovim našim pjevačima prosijediti fakturu kazne koju će dobiti HNS.

Avatar Hrvatska Banovina
Hrvatska Banovina
12:32 15.10.2023.

To su hrvatske pjesme koje smo mi koji smo željeli Hrvatsku pjevali devedesetih. Danas se pjesme onih koji nisu željeli Hrvatsku, koji su ju sabotirali, koji su dezertirali ili samo čekali da sve to prođe dopuštene dok se hrvatske pjesme brane.

Avatar Original_Brexit
Original_Brexit
12:41 15.10.2023.

Te pjesme su pjevali oni koji su se borili za Hrvatsku. Oni koji se nisu borili bi ih u 2023. zatvarali. Pametnom dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije