Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bojan Dragičević

Među najtraženijim europskim bjeguncima i pljačkaš banke koji je pobjegao iz Lepoglave

Bojan Dragičević
29.01.2016.
u 11:29

Među bjeguncima samo je jedna žena, 29-godišnja Finkinja Marina Cecilia Kettunen

Europske policijske snage udružile su se i pokrenule stranicu s najtraženijim bjeguncima u Europi. Riječ je o ljudima koji su osuđeni za teške zločine ili teroristička djela ili se sumnja da su ih počinili.

U trenutku pisanja ovog teksta na stranici su bila 45 bjegunca, a prva je slika Salaha Abdeslama, jednog od sumnjivaca za terorističke napade u Parizu u studenom prošle godine.

Među bjeguncima je i Bojan Dragičević (34), hrvatski državljanin iz Banje Luke koji je u kolovozu 2005. opljačkao banku u Šibeniku, zbog čega je osuđen na četiri godine i dva mjeseca zatvora. Dragičević je bio u bijegu do svibnja 2012. godine, kada je uhićen u BiH i izručen Hrvatskoj. Završio je u Lepoglavi, odakle je pobjegao u rujnu 2013., ali je uhićen istog dana. Iduće godine prebačen je u Pulu, no opet je pobjegao.

Među 45 bjegunaca na stranici samo je jedna žena, 29-godišnja Finkinja Marina Cecilia Kettunen, koju se tereti za teške prevare. Za dvojicom bjegunaca raspisane su i nagrade od 10.000, odnosno 2900 eura.

Stranicu je pokrenula Europska mreža ekipa za aktivnu potragu za bjeguncima ENFAST uz podršku Europola.

>> Europol razbio mrežu krijumčara migrantima

Komentara 5

DU
Deleted user
19:37 29.01.2016.

Cuj hrvat iz B.Luke? Ako vas (novinare) cuje Dodik najebaliste ko zuti. U B.Luci su samo srbi iz repubLJik srBska.

EU
eurobanana
15:28 30.01.2016.

Ako je iz Banja Luke onda je Bosanac.......molim Vas lijepo kakav je to rvatina iz Banje Luke i od kada je Banja Luka u HR.?....ili se republika Srbska aneksirala sa Hrvatskom?

MH
mrtav-hladan
13:09 29.01.2016.

Oni ga hvataju a on bjezi hahaha pitam se ato bi im vrijedilo da ga uhvate On bi opet pobjegao hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije