Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Međimurski župan prodaje službeni BMW, novac daje Caritasu

Županijski BMW Matija Posavec rijetko koristi jer se radije vozi sam u Ford Focusu, pa limuzina koja je s troškovima leasinga dosad stajala oko 800.000 kuna, uglavnom stoji u garaži.
10. veljače 2014. u 07:39 8 komentara 1404 prikaza
Matija Posavec
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Međimurski župan Matija Posavec (HNS) najavio je prodaju službenog BMW-a 530 XD, koji je 2007. godine kupio ondašnji župan, njegov prezimenjak Josip Posavec. Novac od prodaje darovat će Dnevnom boravku "Dr. Antun Bogdan" u Čakovcu, za nabavku novog kombi vozila.

Ta Caritasova ustanova djeluje od 1996. godine i brine o djeci i mladima s najtežim oblicima cerebralne paralize i drugim teškoćama. Kombi koji imaju prešao je više od 500.000 kilometara, pa je prošle godine pokrenuta akcija za kupnju novog. Županijski BMW Matija Posavec rijetko koristi jer se radije vozi sam u Ford Focusu, pa limuzina koja je s troškovima leasinga dosad stajala oko 800.000 kuna, uglavnom stoji u garaži.

Posavec kaže da mu je neugodno voziti takav automobil u vrijeme kad velik broj građana teško živi. Županija ima i službenog vozača.

>>Župan Posavec se vozi sam, skupi BMW rijetko izlazi na cestu

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • kompa:

    hoće li ga predsjednica stranke optužiti za populizam i kazniti,jer za poteze gradonačelnika,makarske,metkovića je rekla da su populisti

  • tom:

    I Ford Focus kojim se sada vozi matija Posavec kupio je bivši župan Josip Posavec. I to 3 komada istih. Pa što Matija Posavec sve te automobile ne proda i vozi se svojim autom. Na svoj račun. Ionako nikuda ne ... prikaži još!e ide. Njegov osobni BMW je parkiran negdje u garaži. Skriven od očiju javnosti. Zašto?

  • sseka:

    u prvi trenutak sam pomislila da prodaje SVOJ vlastiti BMW koji mu je njegov tatica kupio i da daje za Caritas. lako je s tuđim lupati po trnju!