Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međimurje

Župan Posavec se vozi sam, skupi BMW rijetko izlazi na cestu

'13.09.2013., Cakovec- Najmladji hrvatski zupan, medjimurski zupan Matija Posavec prosetao gradom.  Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
14.10.2013.
u 13:09

- Je li luksuzno vozilo prodano i koliko je novca time uprihodovano u proračunu? - zanimalo je mr. sc. Franju Cimermana iz HDS-a

 

Medijski istupi međimurskog župana Matije Posavca (HNS), koji je prozvan najštedljivijim hrvatskim županom nakon što je skresao svoju plaću i plaće županijskih službenika, odrekao se kartice i službenog vozača, pa se vozi u sedam godina starom službenom Ford Focusu, nisu na sjednici Skupštine Međimurske županije prošli bez odjeka.

- Je li službeni vozač Županije dobio otkaz i kolike su uštede zbog toga? Je li luksuzno vozilo župana prodano i koliko je novca uprihodovano u proračunu? Kolike su uštede zbog toga što je župan odbacio kreditnu karticu? - nizao je pitanja mr. sc. Franjo Cimerman (HDS). Darko Horvat (HDZ) upozorio je da su svi ekonomski pokazatelji na području Međimurja lošiji. 

- Glavnim krivcima za takvo stanje proglasili ste zaposlene u Županiji jer ste jedino njima do sada uspjeli smanjiti plaće - rekao je Horvat i dodao kako zna da je dio političkog marketinga znati predstaviti se javnosti. Dio je to igre, poput šahovske partije. Župan Posavec odgovorio je da usluge službenog vozača rijetko koristi. Vozač i dalje radi, a BMW 530 XD iz 2007., koji je kupio bivši župan Josip Posavec, aktualni župan koristi samo iznimno. Službenu karticu nikad, dodao je, nije ni imao.

- Što se ušteda tiče, matematika je jasna. Naslijedio sam 26,9 milijuna kuna duga, a sad je on 17,4 milijuna. Smanjenje plaća bila je poruka jer je Županija za plaće trošila 20 posto više od izvornih prihoda, što je protuzakonito! S racionalizacijom idemo dalje - rekao je Posavec koji je vijećnicima servirao i odluku da se 30 posto naknada koje dobivaju isplaćuje humanitarnim zakladama “Katruži” i “Dr. Vinko Žganec”, u kojima je upravitelj. Umjesto 600, dobivat će 420 kuna po sjednici, što je za svih 42 vijećnika 77.000 kuna godišnje uštede.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije