Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Pupić Bakrač:

'Kriminalna pretvorba NK Zadra bila je uz Kalmetinu podršku'

Marko Pupić Bakrač
Foto: Filip Brala/PIXSELL
23.06.2015.
u 10:39

Još 2014. godine priopćenjem za javnost upozorio sam na tajne dogovore Božidara Kalmete i Rena Sinovčića, kaže Marko Pupić Bakrač

Nezavisni zadarski gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač proziva gradonačelnika Božidara Kalmetu zbog, kako navodi, tajnih dogovora s Renom Sinovčićem.

– Još 2014. godine priopćenjem za javnost upozorio sam na tajne dogovore Božidara Kalmete i Rena Sinovčića. Tada sam skrenuo pozornost na bezrezervnu podršku vijećnika NL Rena Sinovčića HDZ-ovoj većini u vijeću te kriminalnu pretvorbu NK Zadra koja se odvijala uz podršku Grada Zadra i Božidara Kalmete – navodi Pupić Bakrač ističući da se u međuvremenu mnogo toga izdogađalo i promijenilo.

– Sinovčić je završio u pritvoru, a Kalmeta pod optužnicama i istragama. Klupka su se počela odmotavati. Ipak, jedna stvar ostala je ista. Naočigled i na zgražanje brojnih zaposlenika gradske uprave Reno hodočasti u gradonačelnikovu kancelariju čak i po nekoliko puta dnevno. Siguran sam da imaju mnogo zajedničkih tema za razglabanje što i kako, od NK Zadra preko kupoprodaje Zadarskog lista do Gortana što je sve redom pod lupom istražitelja. Usput nastavljaju sa svojim "dealovima" svemu unatoč – tvrdi Pupić Bakrač te dodaje među ostalim da je prije tjedan dana na izbornoj skupštini Športske zajednice Grada zatraženo da dosadašnje rukovodstvo Športske zajednice nastavi obnašati dužnost i u razdoblju od 2015. do 2019. godine odnosno da Reno Sinovčić nastavi obnašati mjesto potpredsjednika. 

– Dakle,  produljen je mandat na mjesto potpredsjednika čovjeku koji zbog istraga za višemilijunske malverzacije ima zabranu prilaska klubu te ne obnaša nikakve funkcije u NK Zadru. Da stvar bude gora, taj isti Reno Sinovčić je, uz blagoslov Božidara Kalmete, još uvijek predsjednik Športske zajednice Zadarske županije – navodi Pupić Bakrač.

>> Pupić Bakrač: Ako Kalmeta ne podnese ostavku, uzvratit ćemo radikalnim akcijama

Komentara 12

R0
R00kie
11:51 23.06.2015.

HDZovci ne kradu!!!! za rvacku!

Avatar Melankolija
Melankolija
10:57 23.06.2015.

Mocvara bez dna.

Avatar mili99
mili99
14:05 23.06.2015.

Opet ovaj redikul Pupicko! Pa jadnice,jedino sto znas jest pljuvati pod drugima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije