Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA VEPROVI

Markač smatra da je žrtva političke igre

veprovi-311.jpg
import
08.03.2008.
u 15:49

Nakon što je protiv njega podignuta optužnica 2004., jedan od junaka Domovinskog rata, najpopularniji policajac i ratni lider hrvatskih specijalaca, Mladen Markač, najveći je dio vremena do početka suđenja proveo na tzv. privremenoj slobodi.

U uvjetima sličnijima kućnom pritvoru, gdje se za svaki korak “izvan mjesta stanovanja” mora tražiti posebno dopuštenje Haaga. Život u četiri zida stana Markaču je teško padao pa su mu njegovi brojni prijatelji željeli pomoći, pozivom u lov na Bilogori.

Oko prošlog Božića Markač je snimljen s društvom kako odaje lovačku počast ubijenim veprovima. Objavljena je fotografija u medijima, a poglavito, smatrao je poslije Markač, zbog činjenice da se u društvu našao i “u javnosti nespretni” ministar policije Ivica Kirin.

Markačev krug držao je kako je pred izbore Kirin previše smetao, a njegovo micanje, eto, platio je, prijevremenim odlaskom u pritvor – Markač. Odvjetnik Mikuličić pokušao je petljati kako je riječ o staroj fotografiji, no Haag je pritisnuo MUP i Markač je prebačen u Haag.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije