Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Marić zadovoljan reakcijom poslodavaca na povećanje neoporezivih primitaka

Gotovo tri četvrtine poslodavaca isplatit će povećane prigodne nagrade, na temelju novoga pravilnika o neoporezivim primicima koji bi trebao stupiti na snagu 1. prosinca
27. studenoga 2018. u 14:55 1 komentara 481 prikaza
Zdravko Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić zadovoljan je što je povećanje neoporezivih godišnjih primitaka s 2.500 na 7.500 kuna, koje će ovoga tjedna biti propisano izmjenom Pravilnika o porezu na dohodak, naišlo na plodno tlo u realnom sektoru.

novac HUP Jeste li među njima? Tri četvrtine poslodavaca isplatit će povećane prigodne nagrade

Odgovarajući na pitanje novinara u Saboru o podacima iz istraživanja HUP-a da će tri četvrtine poslodavaca isplatiti povećane prigodne nagrade, Marić je kazao da nije vidio istraživanje, ali da mu je to drago čuti.

"To je otprilike bila naša namjera i ideja. Dakle, razmatrali smo različite mogućnosti kako dodatno stimulirati i dati nekakav doprinos i sa strane porezne politike poslodavcima da povećaju plaće i u konačnici da zaposlenici i građani dobiju više novca. Pronašli smo upravo taj način i ideja koju ćemo realizirati ovaj tjedan zapravo je kroz pravilnik povećati taj dio neoporezivih godišnjih primitaka s 2.500 na 7.500 kuna", izjavio je Marić.

Davor Bernardić Davor Bernardić 'Nećemo podržati poreznu reformu. Štiti bogate, a uzima siromašnima'

Izrazio je zadovoljstvo da je ta ideja naišla na plodno tlo u realnom sektoru, kod poslodavaca, naglasivši da će izmjenama pravilnika od 1. prosinca, biti moguće isplatiti nagrade u tom iznosu već ove godine, dodavši i da je riječ o trajnoj mjeri.

HUP: Tri četvrtine poslodavaca isplatit će povećane prigodne nagrade

Gotovo tri četvrtine poslodavaca isplatit će povećane prigodne nagrade, na temelju novoga pravilnika o neoporezivim primicima koji bi trebao stupiti na snagu 1. prosinca, izvijestila je u utorak Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) na svojim internetskim stranicama.

autobusni kolodvor Ljubica Gatarić Proračun za 2019. neće ni za milimetar ukloniti razloge zašto Hrvatska ostaje bez ljudi

HUP je tijekom protekloga tjedna prikupio podatke od 200 tvrtki na temu povećanja neoporezivog dijela primitaka za prigodne nagrade, koji pokazuju da će 74 posto poslodavaca povećati iznos prigodne nagrade radnicima za ovu godinu, kaže se u HUP-ovoj objavi.

S obzirom da je dio tvrtki financijske planove za tekuću godinu definirao godinu ranije, 26 posto poslodavaca navelo je da neće biti u prilici isplatiti veće iznose godišnjih nagrada od planiranih, već će to učiniti u iznosu određenom u poslovnom planu tvrtke, kažu u HUP-u.

Zdravko Marić Marić o štrajku 'Povećanje plaća od tri posto je fer. Uvijek će neki misliti da su dobili manje od ostalih'

"Ovakvi potezi Vlade dobrodošli su u poslovnoj zajednici. Iako mjera ne doprinosi većem smanjenju troškova, podaci govore u prilog tome da je većina poslodavaca itekako spremna iskoristiti mogućnost nagrađivanja svojih zaposlenika. Stoga želimo potaknuti i podržati Vladu u svim prijedlozima koji će ići u smjeru snažnijeg rasterećenja poslovanja", izjavio je glavni direktor HUP-a Davor Majetić.

Izmjene pravilnika kojima bi se maksimalni godišnji iznos neoporezivih primitaka radnika s 2.500 povećao na 7.500 kuna, u javnoj su raspravi koja završava danas, a izmjene pravilnika na snagu bi trebale stupiti 1. prosinca.

Koronavirus
UŽIVO
Potvrđen treći slučaj zaraze koronavirusom. Osoba se nalazi u bolnici u Rijeci
tt
Tabu tema
Evo što morate znati o životu s hemoroidima
  • Avatar Grunf
    Grunf:

    3/4 hahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahaha. ovakve izjave su u rangu sjeverne koreje