Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz fizičku obnovu

Marić: Posebna će se pozornost posvetiti gospodarskoj i demografskoj revitalizaciji u Banovini

Zagreb: Na sjednici Vlade raspravljalo se o potresima te pandemiji
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/28
19.01.2021.
u 15:14

Prije početka koronakrize, stopa nezaposlenosti u Sisačko-moslavačkoj županiji bila je dvaput veća od one u ostatku Hrvatske

Ministar financija Zdravko Marić istaknuo je u utorak tijekom saborskog aktualnog prijepodneva kako je Vlada prepoznala potrebu gospodarske i demografske revitalizacije Banovine.

„Prije početka koronakrize stopa nezaposlenosti u Sisačko-moslavačkoj županiji bila je dvaput veća od one u ostatku Hrvatske. Vlada je u svom programu prepoznala da će posebnu pozornost posvetiti Banovini kao i nekim drugim dijelovima Hrvatske”, kazao je Marić odgovarajući nezavisnoj zastupnici Marijani Petir koja je upozorila na nizak standard na tom području i potrebu zadržavanja mladih.

"Govorimo o fizičkoj obnovi, obnovi kuća, ali isto tako i gospodarskoj i demografskoj revitalizaciji",  dodao je Marić.

Podsjetio je pritom i na nedavno vladino imenovanje radne skupine na čelu s ministrima Natašom Tramišak i Tomislavom Ćorićem koji će se baviti tim pitanjima.

GALERIJA Prazna Petrinja: Potres razrušio centar grada

Zagreb: Na sjednici Vlade raspravljalo se o potresima te pandemiji
1/27

Ministar vanjskih poslova Goran Grlić Radman na upit Garija Cappellija (HDZ) o daljnjim odnosima Hrvatske sa SAD-om kazao je kako se uskoro očekuje izuzeće od viznog režima.

„Očekujemo da uskoro državno tajništvo donese službeni podatak da je država ispunila zahtjev od ispod tri posto odbijenih zahtjeva, neslužbeno 2,7 posto, što će omogućiti hrvatskim građanima turistički i poslovni odlazak u SAD bez vize”, najavio je Grlić Radman.

Osim toga kazao je kako se očekuje i potvrđivanje sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja što će omogućiti bolju suradnju u gospodarstvu.

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, na upit Žarka Tušeka (HDZ) o pomoći gospodarstvu na području pogođenom potresu, kazao je da je njegovo ministarstvo na svojim stavkama iznašlo 10 milijuna kuna interventnih sredstava koja će se iskoristiti za sanaciju šteta mikro i malim poduzetnicima te obrtnicima.

„Ideja da im se s interventnih 30 tisuća kuna pomogne u prvoj fazi u kojoj je njihovo poslovanje onemogućeno uslijed kvarova na opremi i uništenja opreme, da zamjene svoju opremu”, kazao je Ćorić.

Komentara 12

YO
youme123456
16:41 19.01.2021.

gospodarstvo će u banovini pod hdz-om procvijetati kao što je do sad cvijetalo, likovi poput žinića i kostanjevića su garancija za to

Avatar Lesk
Lesk
19:25 19.01.2021.

"Marić: Posebna će se pozornost posvetiti gospodarskoj i demografskoj revitalizaciji u Banovini",,,,,,,, Aha! A to će se postići investicijama u obečanja novih investicija u obečanja obečanja. Kao i do sad.

Avatar gunner12345
gunner12345
20:52 19.01.2021.

uzeo je izborni program iz 2000 i nekoje godine i opet pročitao ista sranja koja i onda, dno dna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije