Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLINA

Bivši vlasnici kuće u kojoj živi Žinić: 'Majci su dali crnu vreću s dokumentima'

Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/6
19.01.2021.
u 08:06

Država im je ponudila 80 tisuća maraka, što su i prihvatili, a ugovor su potpisali početkom 2000. godine.

Prije nego što se sisačko-moslavački župan Ivo Žinić s obitelji uselio u kuću u Glini u kojoj trenutačno živi i koju mu je omogućila država, u toj istoj kući živjela je obitelj Paspalj. 

Podsjećamo, nedavno se doznalo kako je od 1995. godine Žinić živio u dodijeljenoj kući plaćajući najamninu od 100 kuna mjesečno do 2008. godine. Isto tako, doznalo se da župan nije naveo u svojoj imovinskoj kartici da je suvlasnik imanja u Marinbrodu, što bi mu automatski onemogućilo korištenje navedene kuće. 

1/19

Supruga bivšeg vlasnika kuće Jovana Paspalja opisala je za 24sata što se događalo u Glini. 

– Kad je moja majka došla oko 1996. godine da zamoli gospođu Nenu, Ivinu suprugu, koju otprije jako dobro poznajemo, da joj preda neke stvari iz kuće, ona je otvorila vrata i rekla joj: ''Čekaj tu na ulazu.'' Donijela joj je jednu crnu vreću s tavana u kojoj su bile dječje diplome, štedne knjižice i ostali dokumenti, bacila joj je to na vrata i zatvorila. Nije ju pustila u kuću – kaže gospođa Paspalj.

Njima je inicijalno ponuđeno 50 tisuća maraka, što su odbili, a gospođa Paspalj kaže kako je nju osobno Žinić nazvao i ponudio joj taj novac. Obitelj je to odbila. Nakon toga im je država ponudila 80 tisuća maraka, što su i prihvatili, a ugovor su potpisali početkom 2000. godine. 

VIDEO Pogledajte kako izgleda kuća za koju je župan Ivo Žinić od 1995. godine plaćao najamninu od 100 kuna mjesečno

Rođak pokojnog Jovana, 68-godišnji Radomir Paspalj ispričao je da je teško pogodilo njegova rođaka kad su ostali bez kuće. 

– Njemu je sve to teško palo, obolio je nakon što je izgubio kuću. Tu tjeskobu, svu tu muku dugo je držao u sebi – kaže Radomir.

Ključne riječi

Komentara 193

EH
enigmus-hr
08:28 19.01.2021.

Znači između redaka: pobjegli su pred olujom, a bježali su jer su nešto skrivili, zašto bi itko tko nije ništa napravio protiv svoje države bježao, i na kraju su uspjeli dobiti 80 tisuća maraka za kuću koja je tada vrijedila 40 ako i toliko.

TA
Talleyard
08:49 19.01.2021.

Treba dobro naplatiti Žuiniću i kazniti ga što je bio branitelj 4 godine, što se borio protiv srboslavije da bi sada leftardirani morali živjeti u slobodnoj Hrvatskoj

Avatar comparator
comparator
08:50 19.01.2021.

Rekao bih nešto ali nema smisla jer trend empatije prema pobunjenom manjinom prati i određena propaganda podržana ne samo medijima nego i službenom politikom vlade Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije