Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI MINISTAR

Maras: Plenković osniva povjerenstvo da vidi da li su javno istaknuti ustaški pozdravi neprihvatljivi? Zbogom pameti

gordan maras
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
08.12.2016.
u 13:25

Razumijemo osjetljivost određenih simbola na grbu ove udruge i reakcije na tu činjenicu - rekao je premijer na današnjoj sjednici Vlade.

Spomenik HOS-a u Jasenovcu podigao je puno prašine u javnosti. Reakcije su dolazile sa svih strana, a premijer Andrej Plenković odlučio je osnovati povjerenstvo.

- Želim jasno kazati da Vlada poštuje i izražava pijetet prema svim žrtvama ustaškog logora u Jasenovcu, isto tako da izražava i pijetet prema braniteljima i 11 pripadnika HOS-a kojima je spomenik podignut. Razumijemo osjetljivost određenih simbola na grbu ove udruge i reakcije na tu činjenicu - rekao je premijer na današnjoj sjednici Vlade.

- Također je očito, kad je riječ o simbolima totalitarnih sustava, da postoji i različita sudska praksa. Sve to nalaže Vladi da o ovom pitanju pokrene jedno povjerenstvo kako bi na racionalan, trezven, smiren, staložen način razmotrilo ta pitanja i predložilo odgovarajuće institucionalne i zakonske okvire kako bi se hrvatsko društvo odredilo prema simbolima totalitarnih sustava. I na taj bismo način spriječili daljnju polarizaciju i podjelu društva - objasnio je premijer.

Na ovu odluku osvrnuo se i bivši ministar Gordan Maras (SDP).

- Plenković je na vladi rekao da će osnovati povjerenstvo da vidi da li su javno istaknuti ustaški pozdravi neprihvatljivi. Vlado naša, premijeru recite zbogom pameti - napisao je Maras na Facebooku.

>> Plenković najavio povjerenstvo za totalitarne simbole te osudio Orepićev intervju: 'Upozorio sam ga'

>> Grb HOS-a sa ‘Za dom spremni’ registriran u državnom uredu

Komentara 9

Avatar juricamesko
juricamesko
15:03 08.12.2016.

druže Maras kod vas je odavno pamet rekla zbogom i laku noć.

Avatar juricamesko
juricamesko
15:08 08.12.2016.

pripadnici HOS-a čija su imena na spomen ploči u Jasenovcu dadoše svoje živote za Domovinu boreći se protiv velikosrpskog agresora da bi vi danas sjedili dobro uhljebljeni u Saboru .u kojoj ste se postrojbi borili vi drugovi Maras,Bauk i Hajdašš Dončić ili to nije bila vaša borba.

TP
trias politica
15:39 08.12.2016.

Ne, nego da se vidi je li pozdrav drugovi i drugarice prihvatljiv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije