Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽITELJSTVO ULOŽILO ŽALBU NA PRESUDU RADOJU ROŽEKU

Maloljetnici dao drogu, ubio je, zamotao u tepih i bacio na ulicu. Dobio 11 godina zatvora, a tužiteljstvo sada traži veću kaznu

Zagreb: U naselju Sopot rano jutros pronađeno tijelo mrtve žene
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
12.01.2022.
u 13:26

Smatraju da je kazna preniska. Inače, zbog droge je dobio dvije godine, a za ubojstvo 10, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 11 godina zatvora. Izrečena mu je i mjera obaveznog liječenja ovisnosti o drogama.

Radoje Rožek  (32), državljanin BiH, početkom prosinca lani  nepravomoćno je na Županijskom sudu u Velikoj Gorici, zbog zloporabe droge i ubojstva osuđen na jedinstvenu kaznu od 11 godina zatvora, a sada je ŽDO u Velikoj Gorici na tu nepravomoćnu presudu uložio žalbu. Smatraju da je kazna preniska. Inače, zbog droge je dobio dvije godine, a za ubojstvo 10, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 11 godina zatvora. Izrečena mu je i mjera obaveznog liječenja ovisnosti o drogama.

Rožek je bio optužen za  gnjusno djelo ubojstvo 16-godišnjakinje s kojom je prethodno konzumirao  drogu, nakon čega ju je brutalno pretukao. Prema optužnici događalo se to 14. veljače 2020. oko 22 sata u stanu u Šenovoj ulici u Novom Zagrebu. Bio je optužen da ju je  15-ak puta udario po licu i tijelu. Teretio se da ju je onesposobio nakon čega joj je stavio jastuk na lice i počeo ga stiskati. Djevojka se borila za dah, pokušavala je maknuti jastuk koji ju je gušio te si je noktima izgrebala lice. Kasnije su istražitelji na jastuku pronašli tragovi njezine krvi.

Nakon što je ubio 16-godišnjakinju,  Rožek je satima razmišljao što će  učiniti s tijelom.  Zatim ju je obukao, zamotao u tepih, a njezino tijelo odvukao do haustora u obližnjoj Zemljakovoj ulici. Tijelo je tamo pronađeno 15. veljače oko 7 sati. Tijekom suđenja Rožek je više puta mijenjao obranu te je pokušavao inkriminirati druge ljude, no sud je utvrdio da nitko od osoba na koje je ukazivao nije u kritično vrijeme bio u stanu te da je upravo on počinio zločin za koji se.

 Jedina olakotna okolnost Rožeku bila je što je u vrijeme ubojstva zbog utjecaja opijata bio  smanjeno ubrojiv, no ne bitno.  On je  dugogodišnji ovisnik koji se počeo drogirati s 13 godina, a dijagnosticiran mu je i poremećaj ličnosti   miješanog tipa, emocionalno nestabilne ličnosti i disocijalnog poremećaja. Otegotno mu je bilo što je ranije osuđivan, a otegotnim je cijenjen i na  način na koji je manipulirao tijelom nakon samog ubojstva pokušavajući prikriti zločin, kao i činjenica da je žrtva bila maloljetna, što je Rožek jako dobro znao.

Ključne riječi

Komentara 9

ZV
zvezdomor
13:43 12.01.2022.

štrik oko vrata i problem riješen

PR
prokurator
15:39 12.01.2022.

koju god kaznu da mu odrede, biti će u toplom i nahranjen, NAŠIM novcem. prije nekoliko dana sud u rusiji je presudio za silovanje i ubojstvo maloljetnice kaznu *doživotnog prisilnog rada u rudniku*. e to je već nešto sasvim, sasvim drugo.

PE
Perspektivan
14:36 12.01.2022.

Po meni ako je diler onda smrtna kazna a ovako dozivotna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije