Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVNI VRH U GRČKOJ

Malenica u posjetu BBB-ima u Kalkidi, Grlić Radman bio u Pireju: 'U kontaktu smo s vlastima'

Foto: Vlada RH
1/3
21.08.2023.
u 17:57

Grlić Radman već je posjetio zatvor Korydallos u Pireju, javio je naknadno MVEP, dok je Vlada poručila kako želi da ''ovaj nemili incident ne utječe na kvalitetne odnose između Hrvatske i Grčke''

Premijer Andrej Plenković nalazi se trenutno u Grčkoj gdje se sastao s premijerom Kiriakosom Micotakisom. S njim su u Atenu stigli i ministar pravosuđa Ivan Malenica te ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman za koje je najavljeno da će posjetitit navijače Dinama koji su pritvoreni nakon nereda u kojima je poginuo 29-godišnji Grk. Grlić Radman je u posjetu u Pireju, dok je Malenica u zatvoru u Kalkidi.

Grlić Radman već je posjetio zatvor Korydallos u Pireju, javio je naknadno MVEP, dok je Vlada poručila kako želi da ''ovaj nemili incident ne utječe na kvalitetne odnose između Hrvatske i Grčke''. ''Vlada je zajedno s resornim ministarstvima u kontaktu s grčkim vlastima, kako bi osigurala transparentan dijalog i suradnju na ovom slučaju'', izvijestilo je ministarstvo. 

Ranije je Plenković izvijestio kako je predsjednik grčke vlade rekao da može ''jamčiti njihovu sigurnost i da imaju pravedno i brzo suđenje''. Osim toga, još jednom je izrazio sućut zbog smrti navijača. - Naša pozicija jasna je od prvog dana, osudili smo nasilje i huliganizam. Izrazili smo žaljenje zbog smrti grčkog državljanina. Protivimo se navijačkim nasiljima. Narušili su i hrvatsku reputaciju u Grčkoj, moramo toga biti svjesni. Istodobno, mi smo iskazali interes za trenutačnu situaciju hrvatskih državljana - izvijestio je premijer.

Naknadno se premijer javio i putem Twittera na kojim su objavljene fotografije sa sastanka. Dodao je u objavi i kako se nastavlja ''jačanje političkih i gospodarskih odnosa, na čemu rade obojica premijera od početka njihovih mandata''. - Vlada će sutra poslati Grčkoj jedan kanader kao pomoć u borbi protiv požara - dodao je. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Grčka policija izdala nalog za huliganom iz tučnjave, poznato o navijaču kojeg kluba se radi

Komentara 21

Avatar Ametrin
Ametrin
19:02 21.08.2023.

Jel bilo koga briga, kako prolaze i kako će se provesti i u miru vratiti doma naši turisti kojih još uvijek po grčkim otocima i obali ima još uvijek oko 2000, od toga mnogi sa autima hr tablica i saa djecom???? Kad već nije bilo briga te atenske bbb "frajere"?

CH
chemica
19:06 21.08.2023.

Kad ministri jedne države obilaze nogometne huligane po zatvorima.

Avatar Tombstone
Tombstone
22:38 21.08.2023.

Zakaj ministri posjecuju huligane u zatvoru, I to kojima je dolazak bio sluzbeno zabranjen???? Umjesto da apeliraju grckom pravosudju da nasilnike koji prebijaju djecu i u svojoj drzavi kazne sto je moguce stroze? Nismo banana drzava samo zbog zemljopisnog polozaja, all smo zato kuruza drzava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije