Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPUNJAVANJE PREPORUKA

Malenica: Iduće izvješće GRECO-a bit će puno bolje, zakoni su u proceduri

Zagreb: Ministar Malenica obratio se medijima u NSK
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
22.12.2021.
u 14:58

Hrvatska nije na zadovoljavajući provela način nijednu od 17 preporuka GRECO-a iz zadnjeg izvješća o sprječavanju korupcije

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica izjavio je u srijedu da u Ministarstvu ne mogu biti u potpunosti zadovoljni s izvješćem GRECO-a i poručio da su potrebni zakoni u proceduri pa će iduće izvješće GRECO-a, gdje će sve te preporuke biti ispunjene, biti puno bolje.

Hrvatska nije na zadovoljavajući provela način nijednu od 17 preporuka GRECO-a iz zadnjeg izvješća o sprječavanju korupcije, priopćilo je u srijedu tijelo Vijeća Europe za borbu protiv korupcije. Od 17 preporuka, Hrvatska je osam provela djelomično, a devet nikako.

"Što se tiče preporuka GRECO-a svakako da ne možemo biti u potpunosti zadovoljni s njegovim izviješćem. Međutim, mogu iskazati zadovoljstvo za preporuke koje se odnose na Zakon o sprječavanju sukoba interesa, gdje je plenarna skupština GRECO-a utvrdila da su preporuke djelomično ispunjene, odnosno da se ide u smjeru ispunjenja s obzirom da u tom trenutku zakon još nije bio izglasan u Hrvatskom saboru. Zakon je izglasan pa vjerujem da su te preporuke samim time ispunjene", rekao je Malenica novinarima. 

Riječ je o preporukama iz petog evaluacijskog izvješća o Hrvatskoj, koje je usvojeno početkom prosinca 2019. a javno objavljeno u ožujku 2020. godine, navodi GRECO (Skupina država protiv korupcije) u izvješću koje je objavljeno danas. 

Malenica je dodao kako postoji dio preporuka koje su označene da nisu ispunjene, ali su zakoni u proceduri pa vjeruje da će iduće izvješće GRECO-a, gdje će sve te preporuke biti ispunjene, biti puno bolje.

VIDEO COVID potvrde nisu protuustavne. Šeparović: Naložili smo da ubuduće Stožer mora obrazložiti svaku odluku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije