Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mala scena poslužila za predizbornu kampanju

Grad je 1,2 milijuna kuna potrošio za uređenje 300 ‘kvadrata’. Zatražili smo od njih troškovnik, kojeg očekujemo
14. svibnja 2013. u 12:06 0 komentara 2 prikaza
malascena
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Uređenje Male scene poslužilo je za sada samo za potrebe predizborne kampanje – primjećuje Davor Petračić, nezavisni kandidat za gradonačelnika Karlovca. Od zabave povodom otvorenja, u tom prostoru karlovačkog Hrvatskog doma nije se dogodilo ništa.

 Loše planiranje

 Odlučilo se urediti scenu bez znanja udruga nezavisne kulture, kojima je taj prostor namijenjen. Političari su dobili poene, međutim od svega nezavisna kultura, barem sada, ima malo koristi jer sa Gradom još pregovaraju o budućim sadržajima. Udrugama je i problem kako uopće organizirati sadržaje.

 – Čime će se naplatiti nastupi, ako organizator ne vodi šank ili je besplatan ulaz – pita se Denis Mikšić, predsjednik Udruge za kreativni razvoj Domaći. Ukoliko će svi troškovi nekog događanja pasti na organizatora, tada je jednostavnija zbivanja održati u drugom prostoru, napominje Mikšić.

 – Ukoliko karlovačka gradska tvrtka Mladost vodi prostor, neka pokrije troškove osiguranja, razglasa i čišćenja, a neka se bendovi naplate od prodanih ulaznica – predlaže Mikšić.

Možda bi režije, razglas i ostale troškove mogao plaćati vladajući HSS koji je jedina politička stranka koja besplatno uživa gradski prostor i to do 2107. godine! Mnogi se pitaju i u što je utrošeno 1,250.000 kuna, 555 eura po ‘kvadratu’.

Zatražili smo troškovnik od Grada i očekujemo ga. U međuvremenu Petračić, po struci građevinar, komentira kako mu se čini da je mnogo sredstava uloženo u prostor od 300 ‘kvadrata’.

 – Problem je što će se dio Male scene morati ukloniti želi li se višenamjenska zgrada, a uloženo je toliko. To je stoga što se dobro i cjelovito ne planira – smatra Petračić. Ana Župančić uime Grada na naš upit je li Mala scena dobila rješenje o zadovoljavanju minimalnih tehničkih uvjeta, odgovara da se i uložilo u tu svrhu.

 Uporabna iz 1932.

 – Grad je planirao u sklopu prve faze uređenja Hrvatskog doma urediti i nepomični dio točionika, to jest šanka, kada će se obaviti i konačni pregled. Dovršenje radova obuhvatilo je i ispitivanje kvalitete vode – kaže A. Župančić.

 Na pitanje ima li prostor uporabnu dozvolu kaže da ima cijeli Hrvatski dom od 1932. godine.

 – Ovim zahvatima nisu se mijenjali ni lokacijski uvjeti ni bitni zahtjevi za građevinu –kaže A. Župančić.

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.