Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istražuje ga USKOK

Maksimović podnio ostavku zbog sumnje u uzimanje mita

Zlatko Maksimović portal (1)
Davor Javorovic/PIXSELL
31.01.2013.
u 12:20

Čitav slučaj započeo u travnju prošle godine, a samo kazneno djelo odnosi se na 2009. - Tada je Branimir Glavaš u Mostaru primio pismo njemu nepoznate osobe koja tereti gospodina Maksimovića za primanje mita. -rekao je Vladimir Šišljagić

Za kazneno djelo uzimanja mita osumnjičen je dojučerašnji predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije dr. Zlatko Maksimović. Zbog toga je u srijedu i podnio ostavku na funkciju koju je do tada obnašao. To je na izvanrednoj konferenciji za novinare rekao osječko-baranjski župan dr. Vladimir Šišljagić dodajući kako je u svezi toga i sam prije mjesec dana u svojstvu svjedoka dao iskaz USKOK-u. Čitav slučaj započeo je još u travnju prošle godine, a samo kazneno djelo odnosi se na 2009. godinu.

- Tada je Branimir Glavaš u Mostaru primio pismo njemu nepoznate osobe koja tereti gospodina Maksimovića za primanje mita. Pismo je Glavaš nakon toga uputio Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Nekoliko dana kasnije Glavaš je primio i pismo roditelja te osobe, a koje je također proslijedio ODO-u - rekao je Šišljagić dodajući kako je o svemu bio upoznat od strane Glavaša.

Dojučerašnji predsjednik Županijske skupštine dr. Maksimović prošloga ga je tjedna upoznao s činjenicom da je zaprimio poziv zagrebačkog USKOK-a u svojstvu okrivljenika zbog osnovane sumnje u počinjene kaznenog djela nezakonitog posredovanja. Dan uoči sjednice, kako je dodao Šišljagić, rekao mu je da će zatražiti njegovo razrješenje s funkcije predsjednika Skupštine i ostavio mu mogućnost da sam podnese ostavku.

- Svjestan tereta kaznenog djela za koji je protiv njega pokrenut postupak predstavlja ozbiljnu zapreku za daljnje obnašanje funkcije predsjednika, sam je podnio ostavku. Želim vjerovati i nadam se da će dokazati svoju nevinost, ali ni Županija niti ja osobno ne možemo dopustiti da postoji najmanja sumnja u eventualne protuzakonite radnje dužnosnika ili djelatnika Županije - obrazložio je Šišljagić te dodao ne može govoriti o tome na što se odnosi ovaj slučaj. Kako bi očuvao normalan rad i funkcioniranje Županijske skupštine, rekao je, o tome nije ranije govorio.

- Nije bilo potrebe jer je djelo prijavljeno. Nije bilo jasno hoće li biti istrage ili ne, a dr. Maksimović je poziv dobio tek prošli tjedan - odgovorio je Šišljagić napominjući kako o tome nije "ništa znao dok ga Glavaš nije izvijestio". 

Predsjedništvo HDSSB-a na svojoj je sjednici održanoj u nedjelju, kako su izvijestili, sa svih dužnosti udaljilo dr. Maksimovića sve do okončanja pravosudnoga postupka.

– Ovo je dokaz da HDSSB neće štititi bilo koga bez obzira na stranačku dužnost ili poziciju kada ju želi iskoristiti za vlastitu korist. HDSSB će nemilosrdno sankcionirati svaki ovakav slučaj – rekao je saborski zastupnik i predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a Dinko Burić te dodao da na ovaj način šalju poruku i drugim političkim strankama.

>> Maksimović (HDSSB) dao ostavku na mjesto predsjednika Skupštine

Komentara 5

TE
Termostat
21:27 31.01.2013.

Svaka čast Šišljagićevoj reakciji, primjer koji bi trebali slijediti sve stranke!!!

Avatar kale79
kale79
13:03 31.01.2013.

Za primjer ostalima!!! Kada bi Hdz i Sdp ovako reagirali, ne bi bilo korupcije i mita u upravnim tijelima. No zna se kako HDZ na ovakve afere samo kaže''Idemo dalje'' i čuvaju leđa svojim članovima. Sanader, Kalmeta, Polančeć, Čobanković... možemo ovako do sutra... Maksimović je prije točno dvije godine prešao u HDSSB a ako je kazneno djelo iz 2009 onda bi SDP , njegova bivsa stranka, morala nešto više znati o ovome.

AM
amma9
21:01 31.01.2013.

Svaka čast svima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije