Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozlilo mu

Mađar (54) preminuo na prvenstvu šumara u nordijskom trčanju

hitna portal, rebro (1)
Sanjin Strukic/PIXSELL
22.02.2013.
u 15:24

Prvenstvo u skijaškom centru Vrbovska poljana na području Delnica za 54-godišnjeg Miklosa Bukia završilo je tragično. Pozlilo mu je 500-tinjak metara od cilja, a nakon pružene prve pomoći, odvezen je u riječku bolnicu gdje je preminuo.

Europsko prvenstvo šumara u nordijskom trčanju koje se održava u skijaškom centru Vrbovska poljana na području Delnica za 54-godišnjeg mađarskog natjecatelja Miklosa Bukia završilo je tragično. Danas oko 13 sati, za trajanja natjecanja, na svega 500-tinjak metara od cilja mađarskom natjecatelju je pozlilo. U pomoć su mu odmah pritekli pripadnici GSS-službe te dežurne ekipe hitne pomoći. Nakon pružene prve pomoći, 54-godišnji Mađar odvezen je u riječku bolnicu, ali je preminuo, potvrdili su u PU primorsko-goranskoj. 

>> Bjelovarčanin iznenada preminuo dok se rekreirao na stadionu

Komentara 1

CR
crocro
16:08 22.02.2013.

Doista mi je žao što se jedno ovako veselo i dobro zamišljeno takmičenje, ali i druženje šumara, pretvorilo u tragediju. Izražavam sućut njegovoj obitelji. No, ako bi smio nešto istaknuti, odnosno primjetiti. Istina je da se ovako nešto često događa, čak i na nogometnim utakmicama gdje stradavaju i mladi športaši. Na ovakvom takmičenju su ipak zreliji ljudi koji nisu svi baš u ujednačenoj i dobroj kondiciji za ovako naporna takmičenja. Možda i pripreme za takmičenje nisu baš bile temeljite ili dostatne. Možda su i staze prezahtjevne i iscrpljujuće za vremešnije takmičare. Zato mislim da bi ovakvo takmičenje trebalo biti više revijalno, manje zahtjevno, više uveseljavajuće, s manje zahtjevnim stazama. Upravo zato što su šumari različitih dobi pa nejednako pdnose opterećenja. Za starije bi svakako valjalo skratiti staze i da se takmiče po grupacijama godina starosti. Mladi da imaju duge staze, srednji kraće, a najstariji kratke staze. Ne mogu se petljati jer ne znam kako to provode ili organiziraju ali u slijedećoj sezoni bi trebalo nešto promijeniti. Zlo se može uvijek desiti a najbolje je kada ga nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije