Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Hajdaš Dončić: Odustali smo od Rumunja, Milanović: Inače, jučer im je uhićen predsjednik uprave

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
30.01.2014.
u 09:30

Visina novčane pomoći za nezaposlenu osobu koju je HZZ-o uključio u stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i dalje će iznositi 1.600 kuna mjesečno.

Na današnjoj 139. sjednici Vlade prihvaćen je prijedlog o odustajanju od prodaje 75 posto poslovnih udjela u HŽ Cargu rumunjskoj Grampet grupi.

– Kako nisu ispunjeni traženi uvjeti, hrvatska je strana odustala od posla – kazao je ministar Siniša Hajdaš Dončić, na što se nadovezao premijer Zoran Milanović:

– Inače, predsjednik uprave Grampet grupe jučer je uhićen u Rumunjskoj – zbog nečega!

Ministar financija Slavko Linić najavio je kako će sve neprofitne organizacije koje obavljaju gospodarsku djelatnost i ostvare više od 230.000 kuna prihoda morati osnovati posebnu tvrtku za tu djelatnost. Također, sve organizacije s više od 3 milijuna kuna prihoda moraju izraditi financijska izvješća, a s prihodom većim od 10 milijuna kuna moraju imati i revizorska izvješća.

Visina novčane pomoći za nezaposlenu osobu koju je Hrvatski zavod za zapošljavanje uključio u stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i dalje će iznositi 1.600 kuna mjesečno - izvijestio je zamjenik ministra rada i mirovinskoga sustava Božidar Štubelj te dodao kako se predlaže prebacivanje II. mirovinskog stupa u I. za mirovine ostvarene po posebnim propisima.

Kazao je i kako će osiguranici moći birati žele li ostati u mirovinskom fondu 30 dana od stupanja na snagu Zakona.

Ministar branitelja Predrag Matić najavio je pak kako će se u sklopu nacionalnog programa psihosocijalne i zdravstvene pomoći sudionicima i stradalnicima Domovinskog rata, Drugog svjetskog rata te povratnicima iz mirovnih misija utemeljiti veteranski centri u kojima će se na jednom mjestu pružiti cjelovita zdravstvena skrb i socijalne usluge. Za provedbu će u naredne tri godine biti izdvojeno po 11 milijuna kuna.

- Cilj Programa je podizanje kvalitete življenja i podupiranje psihosocijalne integracije - naglasio je Matić.

>>Vlada otpušta dvije tisuće radnika: 'Nema popuštanja upravama koje ne znaju'

>>Linić reže deficit više nego što mora

Komentara 11

HO
hordubal
10:46 30.01.2014.

hajdaš i milanović odustajanje od rumunja predstavljaju kao neki uspjeh, jer eto na vrijeme su (skoro pred zaključenje ugovora) skužili da su rumunji uključeni u kriminalne radnje, a novinari su ih mjesecima upozoravali na to, što je udani ministar odbacivao kao neutemeljene sumnje i predstavljao rumunje kao jednog od glavnih investitora u hrv gospodarstvo

DU
Deleted user
10:48 30.01.2014.

Valjda je slabo podmitio, najbolje ga je ušutkati hapšenjem.

Avatar Carrera
Carrera
11:03 30.01.2014.

poštovana "gospodo" iz vlade, vi ste izgubljeni u vremenu i prostoru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije