Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULTIMATUM

Liberali se povlače iz vlade i traže ostavku Boruta Pahora

borut pahor
Reuters
09.06.2011.
u 08:59

Zbog neuspjeha referenduma koaliciju će napustiti i stranka Zares

Dvije članice vladajuće koalicije u Sloveniji zatražile su ostavku premijera Boruta Pahora nakon neuspjeha referenduma o reformi mirovinskog sustava, prenosi RFE.

Liberalno-demokratska stranka Slovenije zatražila je smjenu premijera Boruta Pahora, dok je stranka Zares odlučila izaći iz vladajuće koalicije ako do 25. lipnja Pahorova stranka socijalnih demokrata ne predloži novog premijera.

Liberali su najavili da su spremni smijeniti i svoje članove vlade - ministricu unutrašnjih poslova Katarinu Kresal i ministra pravosuđa Aleša Zalara, navodi RFE.

Pahor je nakon neuspjeha referenduma izjavio da neće odstupiti. Pahorovu ostavku traže i sindikalni čelnici.

Vladajuća koalicija je prije dva mjeseca ostala bez većine u parlamentu, nakon odluke Demokratske stranke umirovljenika (DESUS) da se povuče iz vlade. Umirovljenici su se povukli upravo zbog reforme mirovinskog sustava. Bivši premijer Janez Janša, koji vodi najjaču oporbenu stranku Slovensku demokratsku stranku, još je u travnju pozvao Pahora da raspiše prijevremene izbore.

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar bakunjin
bakunjin
11:19 09.06.2011.

Pazite molim Vas, \"zbog NEUSPJEHA REFERENDUMA\" vladu će napustiti liberali i stranka Zares?! O kakvoj demokraciji mi danas još uopće možemo raspravljati kad političari smatraju da referendum može ne uspjeti!!! Stvarno strašno.

ST
Stockholm
11:20 09.06.2011.

09.06.2011. u 09:59h monatmai je napisao/la: ... mozes bjezati s balkan gdje hoces, ali balkan iz tebe ne bjezi,nego ostaje vjecno.... **************************************************************** Jos vise nego za Pahora, to vazi za tebe, mali islamisticni govnaru ...

UN
unbekant
09:59 09.06.2011.

Pahor je balkanc i on ne odstupa s fotelje,dok god kasa ne bude puna,i dok ne sjeb...sve mukotrpno steceno za vreme Juge,mozes ici mozes bjezati s balkan gdje hoces,ali balkan iz tebe ne bjezi,nego ostaje vjecno........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije