Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vode svoju borbu

Laburisti u Saboru s porukama 'protiv' produljenja radnog vijeka

laburisti sabor
Foto: Patrik Macek/ PIXSELL
1/3
27.11.2013.
u 16:09

Dok su zastupnici ostalih klubova isticali 'za' i 'protiv' predstojećem referendumu, laburisti su na svoje klupe izvijesili znak s porukom "Protiv; Žene i muškarci, radit ćete 56 sati tjedno, na određeno vrijeme, do 67. godine života, bez ugovora, na kupone! Voli vas vaša Vlada".

Zastupnici Hrvatskih laburista također su danas, poput svojih ostalih saborskih kolega, na svoje klupe izvjesili poruke "protiv". Međutim, dok HNS-ovci kažu "protiv" predstojećem referendumu, a HDSSB-ovci "za", laburisti su odlučili voditi neku drugu borbu.

Na njihovom znaku piše "Žene i muškarci, radit ćete 56 sati tjedno, na određeno vrijeme, do 67. godine života, bez ugovora, na kupone! Voli vas vaša Vlada".

Dio je to njihove višednevne akcije Pobuna koju su započeli ovaj utorak u nekoliko desetaka gradova diljem Hrvatske, a kojom upozoravaju, kako su naglasili, na neprihvatljive odredbe u radnom zakonodavstvu kojima Vlada pogoduje kapitalu, a umanjuje prava radnika, nezaposlenih i umirovljenika.

Po gradovima su postavljeni i štandovi na kojima građanima nude da svojim potpisom daju potporu Vladi ukoliko snažno podržavaju izmjene u Zakonu o radu, Zakonu o mirovinskom osiguranju te umanjenje svih radnih prava po novom Zakonu o povremenim poslovima

Ključne riječi

Komentara 3

DO
doktorica
19:57 27.11.2013.

bez brige to će biti 2030g ili i kasnije prema " projekciji"naših genijalaca....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije