Naslovnica Vijesti Hrvatska

Laburisti u Saboru s porukama 'protiv' produljenja radnog vijeka

Dok su zastupnici ostalih klubova isticali 'za' i 'protiv' predstojećem referendumu, laburisti su na svoje klupe izvijesili znak s porukom "Protiv; Žene i muškarci, radit ćete 56 sati tjedno, na određeno vrijeme, do 67. godine života, bez ugovora, na kupone! Voli vas vaša Vlada".
27. studenoga 2013. u 16:09 3 komentara 700 prikaza
laburisti sabor
Foto: Patrik Macek/ PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Zastupnici Hrvatskih laburista također su danas, poput svojih ostalih saborskih kolega, na svoje klupe izvjesili poruke "protiv". Međutim, dok HNS-ovci kažu "protiv" predstojećem referendumu, a HDSSB-ovci "za", laburisti su odlučili voditi neku drugu borbu.

Na njihovom znaku piše "Žene i muškarci, radit ćete 56 sati tjedno, na određeno vrijeme, do 67. godine života, bez ugovora, na kupone! Voli vas vaša Vlada".

Dio je to njihove višednevne akcije Pobuna koju su započeli ovaj utorak u nekoliko desetaka gradova diljem Hrvatske, a kojom upozoravaju, kako su naglasili, na neprihvatljive odredbe u radnom zakonodavstvu kojima Vlada pogoduje kapitalu, a umanjuje prava radnika, nezaposlenih i umirovljenika.

Po gradovima su postavljeni i štandovi na kojima građanima nude da svojim potpisom daju potporu Vladi ukoliko snažno podržavaju izmjene u Zakonu o radu, Zakonu o mirovinskom osiguranju te umanjenje svih radnih prava po novom Zakonu o povremenim poslovima

Elipso

  • doktorica:

    bez brige to će biti 2030g ili i kasnije prema " projekciji"naših genijalaca....