Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kuščević: Kordić je svoje odslužio, Divjak: Poruka se šalje ne samo porukom

Ministrica Blaženka Divjak rekla je da se poruka šalje i cijelim sklopom nečijeg životnog puta i da treba biti oprezan u takvim situacijama.
04. travnja 2019. u 13:18 5 komentara 1794 prikaza
Lovro Kuščević
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Ministar uprave Lovro Kuščević komentirao je u četvrtak prije sjednice Vlade  predavanje koje je u Studentskom domu na Savi održao Dario Kordić, osuđen zbog ratnih zločina u BiH, rekavši da je Kordić svoju zatvorsku kaznu odslužio, a ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak je rekla kako je to "sigurno tako što se tiče prava", no poruka se šalje i "cijelim sklopom nečijega životnoga puta".

Lovro Kuščević Neugodan trenutak Ministar davao izjavu, u kadar uletjela jedna Zagrepčanka: A kaj taj se*e?

Ministar uprave Lovro Kuščević komentirao je u četvrtak prije sjednice Vlade predavanja Darija Kordića, osuđenog zbog ratnih zločina u BiH, u Studentskom domu na Savi, rekavši kako je Kordić svoju zatvorsku kaznu odslužio.

"U pravu postoji institut koji kaže da je, nakon proteka kazne, što je čovjek odslužio, nitko ga nema pravo prozivati zbog toga. Kordić je dao svoj doprinos u ratu, a očito je i pogriješio. To što je pogriješio, to je i odslužio", poručio je Kuščević.

Divjak: Poruka se ne šalje samo onime što se govori

Kordićevo predavanje SUKOB U STUDENTSKOM DOMU Na tribinu don Stojića i Darija Kordića upali aktivisti, umalo izbila tučnjava

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je, na zamolbu novinara da prokomentira izjavu ministra Kuščevića da je Dario Kordić rehabilitiran te da je odslužio kaznu, kako je to "sigurno tako što se tiče prava".

"Kazna je odslužena, međutim, pri tome ipak trebaju uzeti u obzir da se poruka šalje ne samo onime što se govori, nego i cijelim sklopom nečijega životnoga puta, i da tu treba biti oprezan u takvim situacijama, pogotovo kada se organizira nešto i u prostorijama Studentskoga centra", poručila je Divjak.

Dario Kordić, kojega je Međunarodni kazneni sud za zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) osudio na 25 godina zatvora za ratne zločine nad bošnjačkim civilima u Lašvanskoj dolini, održao je u Studentskom domu "Stjepan Radić" predavanje koje je organizirao studentski kapelan don Damir Stojić. Predavanje je prekinula skupina studenata uz povike Kordiću da je ratni zločinac.

U Splitu prosvjed podrške žrtvama nasilja 

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
  • Diosiario:

    Ministre, nisi u pravu. Kordić nije pogriješio, Kordiću je smješteno, i on je tukao tuđu robiju, točnije Blaškićevu. Luka Mišetić vam je na svom facebook i twiter profilu sve objasnio. Pročitajte članak 627. presude Kordiću i ako imate imalo mozga ... prikaži još!o mozga sve bi vam trebalo biti jasno. Što se tiče Blaženke Divjak ona nek škropi svoj red. Jer kao ljevičarka ona biu trebala odgovoriti na pitanje kako to da jedan Josip Broz koji je pravomoćno osuđen za terorizam može imati spomenik u Kumrovcu ispod kojeg se svakog svibnja održava bal vampira. Kako to da Hrvatska koja je članica međunarodne antiterorističke koalicije tolerira spomenike, nazive ulica i trgova po jednom pravomoćno osuđenom teroristu kakav je bio Josip Broz?

  • ivo_salamander:

    Glavno da se njemu ukazao Jahve i dao mu važnj misiju da drži predavanja hercegovcima hahaha. Dakle Jahve se ne ukazuje često - zapravo nikada kad je u prostoriji netko sa smartphoneom - ali to samo znači da je Kordić ... prikaži još!ić trenuto jedna od centralnih ličnosti u svemiru! Amen. Ili jednostavno laže. Hm, što je vjerojatnije?