Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar obrane

Krstičević u Sloveniji razgovarao o suradnji na području obrane i sigurnosti

Damir Krstičević
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
25.01.2017.
u 14:53

Dogovoren je nastavak suradnje u međunarodnim vojnim misijama, na području obrambene i zaštitne industrije te na području školovanja za vojne potrebe

Potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević razgovarao je u Ljubljani o suradnji na području obrane i sigurnosnim izazovima u Europi i susjedstvu sa slovenskom ministricom obrane Andrejom Katič, a  tijekom službenog posjeta Sloveniji primio ga je i  predsjednik države Borut Pahor.

U izjavama nakon susreta ministar Krstičević i slovenska ministrica ocijenili su odličnom suradnju dviju država te dogovorili njen nastavak i poboljšanje na obrambenom i sigurnosnom području, rekavši da je to u strateškom interesu obiju susjednih država, članica EU-a i NATO saveza. Sigurnosne prilike u svijetu i bližem okruženju sve su složenije pa su prijateljstvo i suradnja na području obrane važni u smanjivanju sigurnosnih rizika, istaknuto je nakon sastanka i razgovora, a Krstičević i slovenska ministrica Katič založili su se za stabilnost regije i njenu sigurnost, u čemu odgovornost nose i obje države na putu država u regiji prema euroatlantskim integracijama.

Dogovoren je i nastavak suradnje u međunarodnim vojnim misijama, na području obrambene i zaštitne industrije te na području školovanja za vojne potrebe, a Krstičević je posjetio i vojnu ustanovu Poljče, gdje je smješten NATO-ov centar izvrsnosti za borbene aktivnosti u gorskim uvjetima.

U vojnoj vježbi "Štit", koja se treba održati u travnju, sudjelovat će i pripadnici Slovenske vojske, a dio vježbe pogledat će zajedno predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i slovenski predsjednik Borut Pahor, najavio je Krstičević. Hrvatskog ministra obrane primio je u predsjedničkoj palači i slovenski predsjednik, a u parlamentu se sastao s članovima odbora za obranu.

>> Evo na što će MORH potrošiti 1,7 milijardi kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije