Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJEST PUNA KOMPLEKSNIH RATOVA I SUKOBA

Kronologija 75 godina izraelsko-palestinskog sukoba: Ni tri mirovna plana nisu donijela mir na Bliskom Istoku

22.05.2024.
u 22:36

Norveški premijer Jonas Gahr Store kazao je kako vjeruje da je rješenje s dvije države u najboljem interesu Izraela te dodao da palestinski narod ima "temeljno, neovisno pravo na samoodređenje", a Izraelci i Palestinci imaju "pravo živjeti u miru u svojim državama"

Komentara 12

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
00:23 23.05.2024.

Kako može funkcionirati nešto što postoji samo zahvaljujući humanitarnoj pomoći ?

HO
homofobic
23:54 22.05.2024.

Jos prije postanka drzave Izrael Arapi su tvrdoglavo odbijali bilo kakav dogovor o podjeli Palestine na arapsku i zidovsku drzavu makar nisu imali problema prodavati Zidovima zemlju po visestruko napuhanim nestvarnim cijenama. Nesmijemo smetnuti s uma cinjenicu da Palestina nije pripadala Arapima nego Otomanskom Carstvu. Britanci i Francizu su pobjedili u ratu protiv Turaka i prema svim dotadasnjim zakonima i obicajima rata imali su pravo s pobjedenom stranom ciniti sta su htjeli, uzeti si djelove teritorija pobjedene strane i s njime ciniti sta ih je volja! Od ratnog plijena su prema svom nahodenju kreirali do tada nepostojece drzave. Od jednog djeta su Britanci zeljeli rjesiti tisucljetno pitanje Zidova jer su s njima imali pisani dokument kojim su zeljeli otplatiti uslugu Zidovima i zidovskom kemicaru koji ih je spasio od gubitka Prvog svjatskog rata poklanjajuci im pronalazak masovne proizvodnje bezdimnog baruta bez kojeg bi definitivno izgubili rat! Arapi su tvrdoglavo odbijali sve prijedloge i POKLONE teritorija koji su im Britanci poklanjali a nisu morali, jer nisu pristajali da Zidovi dobiju bilo sta teritorija!

Avatar El Indio
El Indio
23:57 22.05.2024.

Palestincima nije do plesa koliko vidim. Zasto Izraelci ne plesu po ulicama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije