Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Carina i Porezna

Krenuo pojačani nadzor fiskalizacije, evo tko je sve obuhvaćen

novac
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
28.02.2019.
u 21:24

Pojačani nadzori fiskalizacije provode se na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provodit će pojačane nadzore fiskalizacije od 28. veljače do 6. ožujka, objavljeno je danas.

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti pojačani nadzori fiskalizacije provode se na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze, navodi se u prioćenju. 

Nadzorima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost: trgovine na malo preko pošte ili interneta, za njegu i održavanje tijela i ostali kopneni prijevoz putnika d. n. 

"Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu. Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila javnost@carina.hr", stoji u priopćenju.

VIDEO Kako građani nezakonito smanjuju račune za plin i struju:

Komentara 7

BL
bljak007
22:46 28.02.2019.

Treba i političke stranke detaljno pretresti, ali nesmiju.

EL
elkomadante
22:27 28.02.2019.

Opet kriminalci dejstvuju ? Što ne kažnjavaju firme koje isplaćuju"terenske naknade"

Avatar miyamoto
miyamoto
23:55 28.02.2019.

Kad vidite poreznika samo bez panike. Ponekad samo pređu kod susjeda nevoljnika. Ako li pak banu, zamolite ih da budu milostivi. Pa ljudi su pobogu. Upitajte ih za zdravlje i kako obitelj, ako nabace osmijeh dobro je. Ponekad nabace takav osmjeh da odmah znate da ste bivsi poduzetnik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije