Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS

Kovačević: Mjesni odbori bez sredstava imaju minimalnu moć

'Slavonija-Pozega-27.11.2009. Slavonija-Pozega-27.11.2009. Damir Kovacevic prati sina u skolu. Photo: Dusko Mirkovic/PIXSELL'
'Dusko Mirkovic/PIXSELL'
05.04.2012.
u 08:07

Kovačević dodaje da bi mjesni odbori trebali biti poveznica između građana i gradske uprave

POŽEGA – Postavlja se pitanje odgovara li naš izborni sustav u gradovima realnom stanju kada izabrana vijeća mjesnih odbora imaju minimalnu moć jer nemaju financijskih sredstava već zadnju riječ imaju gradske uprave, a tako je zanemariva i njihova odgovornost – istaknuo je na konferenciji za novinare povjerenik Hrvatske narodne stranke za grad Požegu Damir Kovačević najavljujući zajednički izlazak sa sedam lista HNS-a i HSU-a.

Kovačević dodaje da bi mjesni odbori trebali biti poveznica između građana i gradske uprave kroz organiziranje zborova građana o pojedinim komunalnim problemima, no u ovakvim okolnostima to je teško ostvarivo. Tako se ponovno aktualizira pitanje da mjesni odbori imaju svoje žiro-račune na koje bi se upućivala sredstva za njihov rad i ulaganja u komunalije.

Predsjednik Županijskog HNS-a Tomo Pečur istaknuo je dobro funkcioniranje koalicije s HSU-om na lokalnoj razini što će se nastaviti i na izborima 2013. godine.

Ključne riječi

Komentara 1

SI
SILO!
12:03 05.04.2012.

Te izbore po mjesnim odborima treba ukinuti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije