Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Make EU for YOU!"

KOR objašnjava mladima mogućnosti Europske unije

06.08.2013.
u 08:12

EU mladima omogućuje sudjelovanje na raznim projektima i volontiranje diljem Europe i svijeta

Udruga za kreativni i održivi razvoj KOR iz Vinkovaca organizirala je u Vinkovcima konferenciju za mlade pod nazivom \"Make EU for YOU!\" koja se odvijala u sklopu transnacionalne inicijative mladih koju financira Europska Komisija kroz program Mladi na djelu. Kako je pojasnila predsjednica Anita Đorđić, cilj konferencije je bio prikazati mladima mogućnosti koje im pruža EU, od sudjelovanja na raznim projektima do volontiranja diljem Europe i svijeta u kojem mladi gotovo besplatno putuju te imaju osiguran smještaj i hranu.

Na konferenciji je predstavljen program Mladi na djelu koji se sastoji od različitih akcija poput razmjene mladih, inicijative mladih, razni treninzi i volontiranja, a predstavljen je program Europske volonterske službe EVS kojega su predstavile udruga Work in Progress iz Italije i Mirovna grupa mladih Dunav iz Vukovara.

Anita Đorđić podsjeća kako se upravo završava projekt \"Brainstorming europskih mogućnosti\" kojemu je svrha okupiti 12 mladih iz Poljske, Italije i Hrvatske kako bi se promicala tolerancija, europsko građanstvo i zdravo življenje, a sve u sklopu niza radionica poput one o europskim mogućnostima i u kojima su predstavljene zemlje iz koje dolaze sudionici vinkovačkog skupa.

>> Pjesmom, plesom, hranom mladi predstavili svoje države

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije