Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDA Devet godina zatvora za 'obično' ubojstvo starice sjekirom

Kontroverzni sudac šokirao tužitelja blagom osudom

25.02.2009.
u 01:15

GOSPIĆ – Bivši kriminalistički tehničar policije iz Otočca Mile Rupčić (41) iz Brinja, koji je dobio otkaz zbog krađe goriva, jučer je na Županijskom sudu u Gospiću osuđen za ubojstvo Marije Rumenović (81) na devet godina zatvora.

Ubojstvo iz koristoljublja
Kazna je izrečena za obično ubojstvo koje je u optužnici bilo karakterizirano kao ubojstvo iz koristoljublja jer je pokojnoj optuženi Mile Rupčić bio dužan nešto novca.

Nepravomoćnu presudu izrekao je Branko Milanović, gospićki kontroverzni sudac, poznat po obrazloženju oslobađajuće presude presude Josipu Mraoviću za silovanje američke košarkašice u kojem je guranje prsta u anus poistovjetio s rukovanjem, koji je optuženom za ratni zločin kao otegotnu okolnost uzeo i djela njegovih predaka, a povrijedio je i zakon, kako je utvrdio Vrhovni sud, prekinuvši izdržavanje zatvorske kazne Vinku Budiši u Gospiću od četiri godine i 11 mjeseci zatvora za ubojstvo 19-godišnjaka.

Nakon izricanja presude na Županijskom sudu u Gospiću za kazneno djelo ubojstva, županijski državni odvjetnik u Gospiću Pavao Rukavina je izjavio:

– Nezadovoljan sam presudom suca Milanovića. Optužba je bila za teško kazneno djelo i prema činjeničnom opisu starica je ubijena s najmanje tri udarca sjekire u čelo – izjavio je županijski državni odvjetnik Rukavina.

Ubojstvo se dogodilo u travnju 2007. godine, a počinitelj je otkriven u studenom iste godine.

Kazna i do 40 godina
Prema Rukavininim riječima počinitelj je trebao dobiti dugotrajan zatvor (od 20 do 40 godina) pa će se žaliti na presudu.

Inače, sudac Milanović poznat je i po tomu što mu se presude često ukidaju.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije