Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije na oglas za posao

Konoba u Dalmaciji traži djelatnike, mnoge iznenadio iznos plaće: 'Rijetki ste'

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
16.05.2022.
u 23:59

Jedna je osoba u komentarima na Facebooku upitala znači li to da se radi 54 sata u tjednu

Turistička sezona se bliži, a vlasnici ugostiteljskih objekata moraju osigurati dovoljno djelatnika. Samim time, sve je više i oglasa za posao, a jedan od njih, objavljen na Facebooku, naišao je na broje reakcije. 

"Konobaricu/konobara tražim, plaća je 12000 kuna neto, tražim i kuharicu/kuhara, plaća je 22000 kuna neto. Tražim i pomoćnu radnicu u kuhinji, plaća je 10000 kn neto. Za sve pozicije potrebno je iskustvo rada u a la carte restoranu. Radno vrijeme je 9 sati, jedan dan tjedno slobodan. Smještaj, ručak i večera osigurani. Upiti u inbox ili na e-mail...", navela je vlasnica konobe u Dalmaciji, prenosi Slobodna Dalmacija

Na njezinu su objavu reagirali brojni korisnici, a jedna je osoba upitala znači li to da se radi 54 sata u tjednu

"Samo smo čekali 'ko će reći da se puno radi i opet plaća ne valja", "To su ti filozofi, a najmanje radnici", odgovorili su toj osobi drugi korisnici, a ubrzo se javila i vlasnica. 

Ustvrdila je da je posao ozbiljan, a i da ga ona radi po 12 sati dnevno, bez slobodnog dana. Govoreći o plaći, spomenula je svoju prijateljicu, specijalisticu porodništva koja radi u bolnici u Zadru. Ona, kako navodi, radi 72 sata.

"Zarađuje manje od moje pomoćne radnice u kuhinji. Nema plaćen ni smještaj ni hranu. Mi smo obitelj, u mom restoranu. Jedemo svi isti ručak, zezamo se, smijemo i družimo. Vozim auto star 20 godina. Zato što volim ovaj posao i novac mi nije prioritet", zaključila je. 

Mnogi su vlasnici pružili podršku te je pohvalili pa tako u jednom od komentara stoji: "Svaka vam čast, rijetki ste." 

VIDEO Turistkinja oduševljena "običajem" u Hrvatskoj: "Ne znam je li tako u velikim gradovima, ali ovo je divno."

Ključne riječi

Komentara 15

ZS
zspanco
01:43 17.05.2022.

Svaka reklama lijepo izgleda. I Vrag na ulazu u pakao ima reklamni pano sa izvanrednim slikama i spotovima.

TA
Tajg
15:57 18.05.2022.

To je zna se za Plenkija, jer ako neotiđe tetka Ursula na onaj svijet, nema za njega ništa od Brüssela.

MA
maras1
08:08 18.05.2022.

Ovo je samo korektno s obzirom koliko se radi, nije ekstra plačen rad , a gospođa spominje koliko ona sama radi, pa ako ti ne paše prodaj restoran, vrlo jednostavno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije