Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ISPUNIO SAM MISIJU'

Kombijem ubio 10 osoba, sada je otkriveno što ga je navelo na taj čin

Foto: Screenshot/YouTube
27.09.2019.
u 15:49

Pripadnici incel subkulture smatraju da muškarci imaju pravo na seks sa ženama bez njihova pristanka te da im se mogu osvećivati ako ih povrijede

Internet je oduvijek bio arena za marginalne skupine s kojekakvim sklonostima i ambicijama. Jednoj od njih pripadao je i muškarac imena Alek Minassian koji je na popularnoj stranici 4chan upoznao ostale seksualno frustrirane muškarce okupljene u klubu naziva 'incel', što je skraćenica za 'involuntary celibate', tj. prisilni celibat.

Alek je svoj internetski aktivizam temeljen na mizoginiji odlučio provesti u praksu pa je 23. travnja 2018. u Torontu unajmio kombi i zaletio se na 26 osoba, a osam žena i dva muškarca u dobi od 22 do 94 godine su poginuli. Kada ga je policija privela hladno je rekao da je 'ispunio svoju misiju' te je spomenuo i svog 'prijatelja' iz Kalifornije koji planira sličan napad.

Metro piše da je povod napada bijes ubojice koji nikada nije imao djevojku te je s 26 godina još uvijek djevac. Priznao je i da želi biti uzor ostalim mladićima koje žene odbijaju, ali je napomenuo da među njima ima mnogo 'kukavica' koji se ne usude na ovakav način ispoljiti svoju ljutnju.

Inače, pripadnici incel subkulture smatraju da muškarci imaju pravo na seks sa ženama bez njihova pristanka te da im se mogu osvećivati ako ih povrijede. Sociolozi su uočili da u svojoj internoj komunikaciji koriste i nazive poput Stacy i Chad, kao odbojni sleng za žene i muškarce aktivnijeg seksualnog života.

Ovaj 26-godišnji djevac sada se suočava s optužbom za ubojstva i pokušaje ubojstva. O svojoj krivnji još se nije izjasnio, a suđenje počinje u veljači. 

Komentara 2

PU
puf
22:27 27.09.2019.

Sad kad ga opetovano našilje u zatvoru nece viśe biti djevac :)))

HA
HarrySpotter
16:13 27.09.2019.

Kastrirati, zaključati i baciti ključ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije