Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi rastanak

Klepetan se oprostio od tužne Malene i odletio na jug Afrike

Klepetan i Malena
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
04.09.2017.
u 21:44

Klepetan je nakon četiri i pol mjeseca teška srca ostavio svoju Malenu i odletio na 13 tisuća kilometara dugačak put prema afričkome jugu

Najpoznatiji ljubavni par bijelih roda na svijetu još jednom se rastao. Klepetan je nakon četiri i pol mjeseca teška srca ostavio svoju Malenu i odletio na 13 tisuća kilometara dugačak put prema afričkome jugu.

Njegova je draga sa svojim slomljenim krilom ostala u gnijezdu na krovu područne škole u Brodskom Varošu. Zov prirode bio je prejak, a rastanak nešto drugačiji nego prijašnjih godina.

– Išao sam po ribu i ugledao Klepetana s drugim rodama na njihovu tradicionalnom okupljalištu pred odlazak na put. Žalosno mi se javio i odletio. Kasnije mi je jedna prijateljica javila kako su se okupili na bebrinskoj čairi. Jedino ne znam zašto prije odlaska nije još jednom svratio u dvorište, kao i obično. Valjda se uplašio nevremena – rekao je umirovljeni domar Stjepan Vokić Stipa, koji više od 20 godina skrbi o Malenoj.

Malena, koju su ranili lovci, ostala je nepomično stajati u dvorištu. Ispratila ga je pogledom, Klepetan se pridružio dvama rodanima koji su ga na obližnjem krovu danima strpljivo čekali.

Malenoj sada ostaje nekoliko dana tugovanja i sedam mjeseci čekanja do Klepetanovog povratka. A Stipi, pak, briga i iščekivanje – hoće li njegov već pomalo ostarjeli rodan, kojemu je više od 30 godina, na dugačkom putu kući negdje pokleknuti, ili će ljubav još jednom nadjačati sve prepreke.      

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Croa Croica
Croa Croica
23:16 04.09.2017.

Prekrasna ljubav Klepetana i Malene.

WI
WIRRULINA
09:17 05.09.2017.

Predivna priča koja me godinama razveseljava i zbog koje mi je toplo oko srca.Kapa dolje gospodinu Vokiću, to ja kao obični čovjek mogu reći, a oni koji se busaju u prsa njegovom brigom oko roda trebali bi mu i financijski pomoči. A svi vi ostali koje smetaju ove divne rode -ma nemojte čitati članke o njima, preskočite, jer i svi vi meni idete sa svojim negativističkim komentarima na živce.

Avatar mrkyyy
mrkyyy
19:00 05.09.2017.

Klepetan je car, uspio Malenoj prodat šprehu o monogamiji, a sad ide na jug Afrike servisirat drugu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije