Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Klepetan se oprostio od tužne Malene i odletio na jug Afrike

Klepetan je nakon četiri i pol mjeseca teška srca ostavio svoju Malenu i odletio na 13 tisuća kilometara dugačak put prema afričkome jugu
04. rujna 2017. u 21:44 17 komentara 18396 prikaza
Klepetan i Malena
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Najpoznatiji ljubavni par bijelih roda na svijetu još jednom se rastao. Klepetan je nakon četiri i pol mjeseca teška srca ostavio svoju Malenu i odletio na 13 tisuća kilometara dugačak put prema afričkome jugu.

Klepetan i Malena ljubavna priča Klepetan stigao Malenoj! Otjerao udvarača, razbio jaja pa joj se bacio u zagrljaj

Njegova je draga sa svojim slomljenim krilom ostala u gnijezdu na krovu područne škole u Brodskom Varošu. Zov prirode bio je prejak, a rastanak nešto drugačiji nego prijašnjih godina.

– Išao sam po ribu i ugledao Klepetana s drugim rodama na njihovu tradicionalnom okupljalištu pred odlazak na put. Žalosno mi se javio i odletio. Kasnije mi je jedna prijateljica javila kako su se okupili na bebrinskoj čairi. Jedino ne znam zašto prije odlaska nije još jednom svratio u dvorište, kao i obično. Valjda se uplašio nevremena – rekao je umirovljeni domar Stjepan Vokić Stipa, koji više od 20 godina skrbi o Malenoj.

Malena, koju su ranili lovci, ostala je nepomično stajati u dvorištu. Ispratila ga je pogledom, Klepetan se pridružio dvama rodanima koji su ga na obližnjem krovu danima strpljivo čekali.

Malenoj sada ostaje nekoliko dana tugovanja i sedam mjeseci čekanja do Klepetanovog povratka. A Stipi, pak, briga i iščekivanje – hoće li njegov već pomalo ostarjeli rodan, kojemu je više od 30 godina, na dugačkom putu kući negdje pokleknuti, ili će ljubav još jednom nadjačati sve prepreke.      

Klepetan Malena Najljepša ljubavna priča Pogledajte susret Malene i Klepetana: 'Prvo je bio u šoku, ali pomirili su se' Ulični umjetnici iz regije okupili se na Graffiti Festu Umjetnost, a ne šaranje Malena i Klepetan u izvedbi majstora grafita STIŽE I PREDSJEDNIK Obiteljska idila u Klepetanovom gnijezdu: Tri ‘klepetanića’ u dan i pol
Ministarstvo uprave, kojem je na čelu Ivan Malenica, pripremilo je odgovor Boži Petrovu koji potpisuje Vlada
EPIDEMIOLOŠKE MJERE
Državni službenici od sutra rade od kuće ili u timovima, no postoji jedna iznimka
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
 • Avatar Croa Croica
  Croa Croica:

  Prekrasna ljubav Klepetana i Malene.

 • WIRRULINA:

  Predivna priča koja me godinama razveseljava i zbog koje mi je toplo oko srca.Kapa dolje gospodinu Vokiću, to ja kao obični čovjek mogu reći, a oni koji se busaju u prsa njegovom brigom oko roda trebali bi mu i financijski ... prikaži još! pomoči. A svi vi ostali koje smetaju ove divne rode -ma nemojte čitati članke o njima, preskočite, jer i svi vi meni idete sa svojim negativističkim komentarima na živce.

 • Avatar mrkyyy
  mrkyyy:

  Klepetan je car, uspio Malenoj prodat šprehu o monogamiji, a sad ide na jug Afrike servisirat drugu