Naslovnica Vijesti Hrvatska

Anonimni donator: Nije cilj da pišete o doniranju lijeka djeci

Ima puno problema o kojima trebate pisati, recimo kako Vlada sebi kupuje automobile, a nema za djecu,
19. lipnja 2017. u 16:49 3 komentara 1281 prikaza
dr. Zoran Bahtijarević
Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Otkud to do vas?! Ne bih to želio komentirati. To nije cilj. Zašto o tome pišete? Ima puno problema o kojima trebate pisati, recimo kako Vlada sebi kupuje automobile, a nema za djecu – rekao nam je muškarac koji je isprva šutnjom skrivao iznenađenje što smo ga nazvali na telefon i pitali je li on osoba koja je anonimno ponudila donaciju lijekova za sedmero oboljele djece u Klaićevoj.

Klinika za pedijatriju Klaiceva oboljela djeca Klaićeva je od HZZO-a zatražila povećanje limita za posebno skupe lijekove

Nije nam htio ni potvrditi ni demantirati je li on nazvao u subotu poslijepodne Kliniku za dječje bolesti Zagreb ponudivši da će s 10 i pol milijuna kuna financirati kupnju lijeka Dinutuximaba beta za sedmero djece koja su trenutačno oboljela od neuroblastoma.

Liječnici u Klaićevoj kažu da su anonimni muškarac i njegova supruga u razgovoru zvučali ozbiljno.

– Gospodin je nazvao i rekao da će on dati novac za lijek za svih sedmero djece s neuroblastomom kojima taj lijek treba. Vidjet ćemo je li namjera ozbiljna već u ponedjeljak – rekla nam je dr. Jasminka Stepan Giljević, predstojnica Zavoda za hematologiju i onkologiju KDB-a Zagreb. Nije, međutim, propustila reći da bi trebalo sustavno riješiti potrebe za skupim liječenjima djece, s kojima se u Klaićevoj svakodnevno bore.

Kakva je procedura kad netko želi donirati novac za kupnju lijekova, pitali smo ravnatelja Klaićeve dr. Zorana Bahtijarevića.

– Potrebna je suglasnost ravnatelja bolnice, a ako je riječ o vrijednosti višoj od 750 tisuća kuna, onda i resornog ministra. Moju suglasnost svakako može dobiti u roku od dvije minute – kazao nam je dr. Bahtijarević.

Podsjetimo, riječ je o novom lijeku koji nije na listi HZZO-a pa je iznimno skup, iznosi koliko i godišnji proračun Klaićeve za skupe lijekove. 

Klaićeva traži više novca za liječenje djece Proizvođači ne žele donirati lijekove jer smo malo tržište Milan Bandić KONCESIJA Obiteljski liječnici Bandiću: Povucite sumnjiv natječaj Rotary Klub Zagreb Centar Pomaganje mladima Rotary Klub Zagreb Centar donirao opremu za Srednju školu Glina

VIP izdvaja za Vas

  • osica:

    Eto, ja nekako vjerujem da su pozivaoci i potencijalni donatori ozbiljni ljudi "jer ovdje nema mjesta za nikakvu igru". Nadam se da će svi odraditi svoj dio posla i prihvatiti donaciju i spasiti ovu bolesnu djecu i umiriti njihove izbezumljene ... prikaži još!bezumljene i prestrašen roditelje. " Ako ravnatelju treba dvije minute, neka drugima treba jedan dan" . Ako "spasite jenog čovjeka to je kao da ste spasili cijeli svijet, ako spasite dijete spasili ste cijeli svemir" . Od srca svima želim da uspiju. Ljudima koji imaju, i koji su spremni dati toliki novac svaka čast . Moj naklon do poda i hvala. Humanost na djelu nekako posvijetli ono sivilo u kojem se gubi empatija za nepoznate, male nedužne " koji jednostavno u jednom momentu nisu imali sreće , ali tko zna " dokle seže naša i naših" ? Volim djecu a pomoći njima je nešto najuzvišenije na svijetu. Sretno!

  • taxiico:

    svaka im čast samo se bojim da država i nešto ne zakoči. mozda pdv ili sl

  • jureh77:

    zašto VL štiti Anemiju, to je pravo pitanje koje je postavio donator