Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oboljela djeca

Klaićeva je od HZZO-a zatražila povećanje limita za posebno skupe lijekove

Klinika za pedijatriju Klaiceva
Foto: Marko Lukunić/ PIXSELL
16.06.2017.
u 19:32

Navedeni lijek nedavno je odobrila Europska komisija, a šanse za liječenje ovog rijetkog i teškog raka, od kojeg u Hrvatskoj godišnje oboli oko desetero djece, povećava za deset do 20 posto.

Povjerenstvo koje je imenovalo Ministarstvo zdravstva u ponedjeljak će se sastati i izreći svoje mišljenje o lijeku Dinutuximab Beta. U Povjerenstvu su onkolozi koji se bave solidnim tumorima kod djece i odraslih, poručili su iz Ministarstva zdravstva. Osnovali su ga zbog brojnih upita novinara u vezi sedmero djece iz Klinike za dječje bolesti Zagreb, oboljele od neuroblastoma.

Navedeni lijek nedavno je odobrila Europska komisija, a šanse za liječenje ovog rijetkog i teškog raka, od kojeg u Hrvatskoj godišnje oboli oko desetero djece, povećava za deset do 20 posto.

Lijek za sada nije na listi HZZO-a pa ga je potrebno platiti, a ukupna cijena za liječenje trenutačno oboljelih sedmero djece iznosi gotovo koliko ukupni godišnji budžet Klaićeve namijenjen skupim lijekovima, koji iznosi 10,5 milijuna kuna.

Sudbina teško oboljele djece pokrenula je brojne udruge i krenula je građanska peticija za kupnju lijeka. Dr. Zoran Bahtijarević, ravnatelj Klaićeve, kazao je da je bolnica od HZZO-a zatražila povećanje limita za posebno skupe lijekove.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije