Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Planinska

Katica Fiolić: Moj je suprug uzeo novac iz sefa i odnio ga Sanaderu

katica (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
10.10.2013.
u 11:25

Novac je isplaćen Sanaderu i to tako što je moj suprug taj novac uzeo iz našeg sefa, stavio ga u kartonsku kutiju i odnio Sanaderu

Katica Fiolić kazala je kako joj je bilo čudno što su sa Sanaderom na večeru došli i njegovi odvjetnici. Čedu Prodanovića zanimalo je što joj je to bilo čudno, uz opasku: – A nije vam bilo čudno da zaradite 23 milijuna kuna? Sudsko vijeće zabranilo je odgovor na pitanje te je upozorilo Prodanovića, koji se iživciran zapitao: "Što bismo mi išli tražiti novce s optuženim?", da pripazi na ponašanje. Sanaderova obrana prigovorila je istinitosti iskaza.

Ako mu ovaj put daš samo i lipu, ja ću se razvesti od tebe! Prijetnja je to koju je, prema vlastitom priznanju, svom suprugu Stjepanu uputila Katica Fiolić, žena čija bi ljutnja na supruga, po svemu sudeći, skupo mogla stajati Ivu Sanadera.

Monstruozna konstrukcija

Jer Katica Fiolić jučer je na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočila u aferi Planinska, u kojoj je i njezin suprug jedan od optuženika. Kazala je mnoge stvari, koje je Sanader kasnije nazvao "monstruoznom konstrukcijom", a objasnila je i zašto je suprugu zaprijetila razvodom. Bila je, kaže, ogorčena i osupnuta jer je Sanader, nakon što mu je Stjepan Fiolić u kartonskoj kutiji u svibnju 2009. odnio 17 milijuna kuna, tražio još novca. Taj se događaj, kazala je K. Fiolić, zbio kada je Sanader izašao iz istražnog zatvora te je malo nakon toga zajedno sa svojim odvjetnicima Čedom Prodanovićem, Jadrankom Sloković i Goranom Suićem te jednim poslovnim čovjekom došao na večeru kod Fiolićevih.

– Poslije te večere suprug mi je kazao kako je Sanader od njega tražio još novca jer mu treba za financiranje obrane – kazala je Katica Fiolić objasnivši zašto je suprugu prijetila razvodom.

A svojevrstan uvod u tu priču bila je situacija iz 2009., nakon što su Fiolići Hypo leasingu prodali nekretninu u Planinskoj. Kupoprodajne papire potpisala je K. Fiolić koja je, kako je kazala, bila figurativni direktor Mesnica Fiolić nakon što je Stjepan Fiolić postao saborski zastupnik. Odluku o prodaji nekretnine donio je Fiolić, koji je u jednom trenutku ženi kazao da moraju ozbiljno razgovarati.

– Rekao mi je da dio novca od prodaje Planinske mora dati Ivi Sanaderu jer je bio posrednik u tom poslu. Ostala sam šokirana i pitala sam ga o koliko je novca riječ. Rekao mi je da je riječ o 10 milijuna kuna i milijun eura, a taj smo novac uzeli iz naše ušteđevine koju smo čuvali u sefu. Novac je isplaćen Sanaderu, a moj mu ga je suprug odnio u kartonskoj kutiji. Bila sam revoltirana što on toliki novac nosi Sanaderu, a on mi je samo kazao da mora – rekla je K. Fiolić.

Slike Vlahe Bukovca

Ubrzo nakon primopredaje novca, kazala je K. Fiolić, Sander je dao ostavku na mjesto premijera, a krajem 2010. Fiolić je supruzi rekao kako ga je Sanader zamolio da mu pospremi neke slike. Za transport tih slika Fiolić je posudio kombi svog kuma jer je bio neobilježen.

– Slike smo pospremili u ostavi iznad garaže, a nakon nekog vremena, Sanader je osobno donio i dva kofera. U jednom su bila odijela, a u drugom kravate i čarape. Kasnije sam doznala da smo na imanju Sanaderu čuvali i nekoliko slika Vlahe Bukovca. Suprug mi o tome ništa nije rekao, a nakon što sam to doznala, molila sam ga da prizna kako je Sanaderu dao novac i skine nam taj teret s leđa. Rekla sam mu i da ću ja otići i sve reći – kazala je svjedokinja.

>> Svjedok Horvat: 'Sanader me u Suićevu uredu pitao za Fiolića'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije