Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kardinal Ruini: Još smo daleko od odluke o Međugorju

Odluka se ne očekuje u sljedećih nekoliko godina, a radu komisije ne pripomaže držanje mostarske biskupije.
14. lipnja 2011. u 23:00 50 komentara 11 prikaza
'Detalj iz Medjugorja Photo: Mile Pavlovic/Vecernji list'
Foto: 'Mile Pavlovic/Vecernji list'

VATIKAN – Još smo daleko do zaključenja rada, odgovorio je kardinal Camillo Ruini, predsjednik međunarodne vatikanske komisije za izučavanje fenomena ukazanja Gospe u Međugorju koja je prije godinu dana osnovana pri Kongregaciji za nauk vjere, dopisniku Večernjeg lista.

Danas je u Vatikanu održana konferencija za novinare o prvoj nagradi Vatikanske fundacije Joseph Ratzinger-Benedikt XVI. koja će se 30. lipnja ove godine dodjeliti znanstvenicima teologije, a kojom predsjeda kardinal Ruini.

Na koncu konferencije za novinare o nagradama Fundacije, kardinalu Ruiniju sam postavio pitanje glede rada komisije za međugorski fenomen, kojoj je također na čelu.

- Ne mogu ništa kazati. Ako sam drugim članovima komisije zabranio da išta izjavljuju, onda ne mogu ni ja ništa kazati, omah mi je kazao Ruini.

Možete li makar kazati da li je blizu konac rada komisije budući da se približavamo i 30. obljetnici navodnog ukazanja Gospe u Međugorju?

- Još smo daleko od zaključenja rada, odgovorio je Ruini.

Podsjetimo da je ured za tisak Svete Stolice objavio popis članova Međunarodne istražne komisije za Međugorje koja je svoj prvi sastanak održala 26. ožujka 2010., a do danas se još dva puta sastala.

Istražna komisija se sastaje bez prisustva javnosti i ne objavljivljuju se ni priopćenja za javnost. Zaključke svoga istraživanje Komisija će predati na razmatranje Kongregaciji za nauk vjere, koja će, na koncu, iznijeti svoje mišljenje o međugorskom fenomenu.

Prema nekim vatikanskim izvorima komisija za međugorski fenomen će zasigurno raditi još nekoliko godina. Drugi izvori dodaju kako radu komisije ne pripomaže držanje mostarske biskupije.

No, sigurno je da se vatikanska komisija neće izjasniti ni na 30. godišnjicu navodnog ukazanja Gospe u Međugorju.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    ja u Međunožju nalazim duhovni mir...

  • Bisera:

    točno se vidi koliko ljudi dolaze iz cijeloga svijeta ,što im se dogadja i još im nije dosta ,gospa je stvarnost ćega se boje

  • -obrisani-:

    Kad svi svjedoci pokrepaju.