Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODAVANJE POČASTI

Kardinal Bozanić čestitao novoizabranom patrijarhu SPC Porfiriju

Josip Bozanić i Porfirije Perić obišli zagrebačku katedralu stradalu u potresu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/7
18.02.2021.
u 21:33

Istaknuo i kako mu je u nezaboravnom sjećanju njihovo ekumensko hodočašće 12. siječnja ove godine, od zagrebačke katedrale do saborne crkve Preobraženja Gospodnjega.

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić u četvrtak je čestitao dosadašnjem mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću na izboru za patrijarha Srpske pravoslavne crkve.

"S velikom sam radošću primio vijest da Vas je Sveti Arhijerejski Sabor Srpske Pravoslavne Crkve na zasjedanju danas, 18. veljače 2021. izabrao za 46. patrijarha Srpske Pravoslavne Crkve. Vaša Svetosti, dragi Subrate u Kristu Isusu našem Spasitelju, srdačno Vam čestitam visoki izbor za arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog.

Kao kršćanin i subrat u biskupstvu, očima vjere u Vašem izboru vidim prst Božje providnosti i znak Duha Svetoga", napisao je u čestitki kardinal Bozanić.

Istaknuo i kako mu je u nezaboravnom sjećanju njihovo ekumensko hodočašće 12. siječnja ove godine, od zagrebačke katedrale do saborne crkve Preobraženja Gospodnjega.

VIDEO: Josip Bozanić i Porfirije Perić obišli zagrebačku katedralu stradalu u potresu

"Vaša Svetosti, neka Vaš izbor za patrijarha bude u prvom redu blagoslov sestrinskoj Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi. Neka Duh Sveti, koji nas obnavlja, otvori nove putove Božje ljubavi i milosrđa, novog razumijevanja i uvažavanja, prihvaćanja i opraštanja, kako bi se otvorile nove stranice plodonosne suradnje u zajedništvu za dobro povjerenih nam vjernika. Narodi kojima pripadamo na ovim prostorima europskog kontinenta, u našoj suvremenosti bremenitoj izazovima, očekuju od nas kršćana da budemo sol zemlje i svjetlo svijeta, navjestitelji evanđeoske nade", poručio je kardinal Bozanić novom patrijarhu Porfiriju Periću te mu "s tim raspoloženjem srca, a povezan s Vama u zajedništvu vjere, nade i ljubavi" uputio srdačne pozdrave u Gospodinu.

Komentara 9

IN
inot
07:23 19.02.2021.

zapivajte koju

Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
09:50 19.02.2021.

Tko god bio duhovni pastir Srba, a i Hrvata i ostalih Balkanaca, nece promjeniti neupitnu i ociglednu cinjenicu. Balkanci svih nacija i vjera bas vole mrziti. Prvo sve oko sebe (neke vise neke manje, ali mrziti) a u nedostatku onih oko sebe, sami sebe medjusobno (unutar svoje nacije ili vjere). I vise vole mrziti nek sa dobim pripadnikom/com suprotnog spola voditi ljubav (seksati se) do besvjesti, dobro vino/sljivu/lozu piti, janjetinu/jaretinu/odojka/prsut/sunku jesti,,,,,,,,, I tu cinjenicu, ne samo da nece promjeniti i 100 patrijarh, 100 kardinala,,, a i 100 imama,,,,, nego je malo vjerojatno da bi i sam Isus da na na Balkan dodje, Balkance promjeniti mogao na bolje.

SE
senijor121
23:34 18.02.2021.

Mogli su izabrati i bozanića, pa bi možda hrvatski narod dobio pravog duhovnog pastira

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije