Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karamarko o brkiću

'Ako će problem s njegovom diplomom riješiti 400.000 nezaposlenih, onda sve diplome treba pobacati'

Tomislav Karamarko, Milijan Brkić
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
1/5
31.03.2014.
u 17:38

Tomislav Karamarko blagonaklono je komentirao aferu „Diploma“ i kazao novinarima da Milijana Brkića na današnji, za njega vrlo emotivan dan, treba ostaviti na miru.

Na obilježavanju 23. obljetnice pogibije Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika koji je poginuo na Uskrs 1991. na Plitvicama, i ove se godine osjetilo nezadovoljstvo hrvatskih branitelja odnosom političkog vrha prema ovom događaju. Umirovljeni narednik HV-a Nenad Pribanić kazao je da se hrvatski branitelji nakon puno godina od završetka rata često iznova pitaju za što su se borili i zašto im je država okrenula leđa.

Osim nezadovoljstva branitelja sjećanje na Josipa Jovića nosilo je jedinstvenu poruku da Hrvatska danas ne izgleda onako kako su branitelji željeli dok su je stvarali. Interesi Hrvatske zamagljeni su velikim podjelama na političkoj razini i raznim korupcijskim aferama. Tomislav Karamarko blagonaklono je komentirao aferu „Diploma“ i kazao novinarima da  Milijana Brkića na današnji, za njega vrlo emotivan dan, treba ostaviti na miru.

- On je hrvatski  branitelj i ako će taj problem s njegovom diplomom riješiti 400.000 nezaposlenih, dakle  gotovo 100.000 novih nezaposlenih otkad je SDP na vlasti, onda sve diplome treba pobacati u smeće. Prema aferama u svojim redovima SDP ima jedan sasvim drugi odnos, nego prema  drugima. Mnoge su afere željeli pospremiti pod tepih, ali ništa se ne može sakriti i to je  dobro – kazao je Tomislav Karamarko i dodao da se na Plitvice došao pokloniti žrtvi Josipa Jovića i svim poginulim hrvatskim braniteljima. 

Osim njega, Josipu Joviću poklonili su se i članovi njegove uže obitelji, predsjednik Udruge ATJ Lučko Mladen Grgić, izaslanik predsjednika Vinko Kovačić, izaslanik Sabora RH Damir Matrljan, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, predstavnici Ličko-senjske županije, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te mnogi suborci prvog poginulog hrvatskog branitelja koji je te 1991. godine imao samo 22 godine.

>> Milijan Brkić Vaso kao grešni 'jarac otkupitelj'

>> 'I Brkić i Jovanović poslali su – strašne poruke'

Komentara 129

KA
kafka
16:58 31.03.2014.

Prema odluci Visoke policijske škole gospodin Brkić je plagijator - i to je ono što nas zanima u vezi plagijata. . . . . . . . To što je specijalac i heroj Domovinskog rata njegova sramota je tim većaća i ne opravdava ga. . . . . . . . . . . Međutim ovdje imamo i problem utjecajnih ljudi koji plagijat (nemoralni akt kojim si je nezakonito priskrbio diplomu, položaj i materijalnu korist) odobravaju pozivajući se na doprinos u Domovinskom ratu. To je strašno! . . . . . . . . . . . Ako Udruge branitelja ne osude ovakav čin plagiranja nanijet će štetu svome ugledu. Odluka je na njima. . . . . . . . . Stav Karamarka je sramotan i ide na štetu HDZu i to još nakon presude .... .

Avatar rajetin
rajetin
15:30 31.03.2014.

Karamarko, ne radi se tu o "problemu s diplomom" nego o poštenju. A činjenica da je bio "specijalac i branitelj" ne oslobađa ga od krivnje za prijevaru. Dakle, Brkić je istaknuti član HDZ-a i dokazani prevarant. Na tu kombinaciju smo smo se već navikli. I što ti sad tu lupetaš o nezaposlenosti i ne znam čemu sve ne, samo da skreneš pažnju s istine?

ZE
zelenakrava
15:54 31.03.2014.

Heroj Domovinskog rata??? To postoji? Po kojim kriterijima hrvatski branitelj postaje heroj Domovinskog rata? Tim herojima se previše razbacujemo i dobiva se dojam da je svaki branitelj ili svaki dragovoljac- heroj. Heroj je osoba koja je svojim žrtvovanjem,postupcima kojima jee uz vjerojatnost gubitka života spasio druge branitelje,druge civile,imovinu i slično ili je doprinio uništenju neprijateljske žive sile i slično. Svaki poginuli branitelj nije automatski i heroj.Mnogi nisu imali sreće i dohvatio ih je neprijateljski metak.To su žrtve agresije.A mnogi od njih služili su Domovini i nosili uniformu i dali život za slobodnu Hrvatsku ali nisu učinili nikakvo herojsko djelo. To nije sramota.Nismo svi bili stvoreni za heroje a nismo ni bili uvijek u prilici pokazati herojstvo. A sa druge strane stvarno herojstvo nije nikakav alibi da onda taj isti heroj krši zakon i da bude privilegiran pred zakonom u odnosu na druge građane Hrvatske ili na druge branitelje ne-heroje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije