Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽU IM OBAVIJESTI

Kaos u Osijeku zbog izmjena plinskih brojila: Građani očajni, prijete im isključenjem

22.06.2023.
u 12:31

Potvrda o ispravnosti plinskih trošila koju izdaje serviser jedan je od uvjeta za izdavanje pozitivnog ispitnog izvještaja

Ključne riječi

Komentara 26

PA
pavlov
13:02 22.06.2023.

Ekipa bi uvaljivala kondenzacijske bojlere, i ljudima koji imaju potpuno ispravne Turbo Bojlere, hoće da zarade bar oko 20.000kn po kućanstvu!!! Plinska Mafija!!!! Ako nekog od korisnika prevare, tj. za potpuno ispravnu instalaciju izdaju uvjerenje da je neispravna, obavezno oduzeti dozvole za rad!!!!

Avatar Hazl113
Hazl113
12:54 22.06.2023.

Nije ovdje problem o ispravnosti trošila, već o trošilima koje se više ne smije instalirat ili spajat na plin. Kao recimo plinski kamini, bojleri koji nemaju odvod na dimnjak i sl. Ali zato postoji EU direktiva da sva ta trošila ako su redovito servisirana od strane ovlaštenog servisa mogu trajat dok za njih ima dijelova, ili su ispravni. Svojevremeno prije 3 god. zagrebačka plinara je dala ultimatum svim dimnjačarima da redom moraju pisat negativne ocjene u vezi dimnjnaka, samo kako bi plinara imala alibi da ljudima zapečate brojila. To mi je rekoa jedan od dimnjačara da je dobio naputak od svog gazde da moraju napisat poroznost dimnjaka aku su stariji od 10 god. bez obzira što instrumenti izmjere, a u većini slučajeva u zgradama su dimnjaci bili ispravni. Ja imam kalijevu peć na plin i mada mi je rekao da je dimnjak u granicama normale, morao je napisat poroznost. Tek kada sam se zaprijetio plinari da ću pozvat neuvisne dimnjačare koji ne djeluju na području ZG, i kada sami im rekao nešto o EU direktivi i pokazao sračun od servisa, popustili su. Kakav porozan dimnjak sa šamotnom opekom i cementom. Zato Osječani, naoružajte se dokazima i plinara vam ne može ništa.

AV
avangero
13:09 22.06.2023.

Serviserska mafija, sve ih treba zatvoriti, nikad dosta zarade, i ovako servise naplaćuju kao suho zlato

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije