Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANKCIONIRALI SU

Kaos na trajektu za Hvar: Nizozemci turirali automobilom, uključili bljeskalice i glumili policajce

Policija kontrolira putnike koji putuju trajektom s Brača u Split
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
30.06.2022.
u 13:32

Vozilo je prevezeno na Stanicu za tehnički pregled zbog provođenja izvanrednog tehničkog pregleda, utvrđeno je kako je njega postavljena bljeskalica suprotno zakonima

Četvorica Nizozemaca napravili su cijeli kaos ovoga utorka na trajektu za Hvar, zbog čega su prekršajno prijavljeni zbog narušavanja javnog reda i mira.

Naime, PU splitsko-dalmatinska izvijestila je kako je četvorac u u trajektu oko 16.20 sati, neposredno neposredno prije iskrcavanja putnika i vozila iz trajekta u trajektnu luku u Starom Gradu, turirali automobilom te time ''prouzročili veliku buku koja je uznemirila putnike koji su se nalazili u trajektu''. 

''Nakon pristajanja trajekta, prilikom iskrcaja putnika i vozila, uključili su svjetlosne i zvučne signale koji su ugrađeni na vozilu, a dvojica su izašli i pokušali ishoditi prednost izlaska za svoje vozilo glumeći policajce'', izvijestila je policija. 

Četiri muškarca su dovedena u službene prostorije. Utvrđen je njihov identitet i da se radi o državljanima Nizozemske.

''Obzirom da je postojala sumnja da su ostvarili obilježja prekršaja nad njima je provedeno istraživanje, te su privremeno od vlasnika oduzete registarske oznake. Nakon provedenog istraživanja  51-godišnak i 33-godišnjak su sankcionirani zbog počinjenja prekršaja iz čl. 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 43-godišnjak je sankcioniran zbog počinjenja prekršaja iz čl. 153 Zakona o sigurnosti prometa na cestama (vozač koji je na vozilo ugradio svjetlosne i zvučne signale suprotno) i zbog prekršaja iz čl. 10. i čl.13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a 45-godišnjak je sankcioniran zbog prekršaja iz čl.10 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira'', izvijestili su.

Vozilo je prevezeno na Stanicu za tehnički pregled zbog provođenja izvanrednog tehničkog pregleda, utvrđeno je kako je njega postavljena bljeskalica suprotno zakonima i ona je uklonjena s vozila, javlja policija.

>> VIDEO Kraj toplinskog vala u unutrašnjosti: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Ključne riječi

Komentara 24

ZD
zdenkoj
14:59 30.06.2022.

U zatvor bandu ajde ti to napravi u Nizozemskoj.

MA
MarasG
16:07 30.06.2022.

Kazniti ih onako kako bi mene kaznili u nizozemskoj.Novcano i papreno.

DM
D'Mich
16:22 30.06.2022.

Mislio sam da su neka djeca od 20tak a kad ono zreli odrasli ljudi, neki u 50tim. Malo su zaostali u razvoju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije