Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što imaju hdz-ovci

Kako su kandidati za predsjednika HDZ-a stekli stan, auto, kapital...

'04.05.2012., Zagreb - Konferencija za novinare na kojoj je Jadranka Kosor, predsjednica HDZ-a objavila da ce Andrej Plenkovic biti kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a na unutarstranackim izborim
Foto: 'Igor Kralj/PIXSELL'
1/5
15.05.2012.
u 12:00

Uz izborni program ključan element za odabir predsjednika izaslanicima na Saboru HDZ-a bit će sigurno i iskrenost o podrijetlu imovine

Jadranka Kosor, aktualna predsjednica HDZ-a, govoreći izaslanicima na izbornom saboru stranke u Sisku poručila je da svi izaslanici moraju znati tko s kakvom biografijom dolazi, tko je što od HDZ-a uzeo, a što je HDZ-u dao, napominjući da se u imovinskim karticama kandidata najbolje može vidjeti tko se okoristio HDZ-om.

– Moja je imovinska kartica svima dostupna jer je redovito predajem otkako sam na visokim funkcijama. Pitanje je jesu li ostali kandidati u svojim karticama prijavili sve što imaju. Mislim da svi kandidati za predsjednika HDZ-a trebaju dokazati kako su nešto stekli. Neka svatko kaže kako je došao do imovine, je li se ili nije okoristio u poslovanju s državom. A koliko ja znam, najmanje dvojica imaju tvrtke koje su poslovale s državom – bila je jasna Jadranka Kosor koja smatra da je razjašnjenje pitanja kratica svih kandidata vrlo bitno.

Sve je jasno

Kao zastupnici u Saboru Jadranka Kosor, Darko Milinović, Domagoj Ivan Milošević i Tomislav Karamarko predali su i javno objavili imovinske kartice. Jedina dosad nepoznata bila je kartica Milana Kujundžića koji je do ulaska u trku za šefa stranke bio obični član.

– Svoju imovinu i način na koji sam je stekao nikada nisam skrivao. Mukotrpno sam radio i podizao kredite. Dosad sam bio običan član stranke pa se tako od HDZ-a nisam mogao okoristiti kao protukandidati koji su bili ministri ili su obnašali visoke dužnosti u stranci – rekao je Kujundžić napominjući da će i o tome rado govoriti izaslanicima HDZ-a.

Kujundžić je sa suprugom 1996. prodao stan u Zagrebu te kupio kuću od 220 četvornih metara u kvartu Malešnica. Za to je podigao kredit od sto tisuća njemačkih maraka, a početkom 2001. kupio je i apartman od 48 kvadrata u Novalji te stan od 100 kvadrata u Zagrebu, za koji je podigao kredit od 150.000 eura u PBZ-u.

Domagoj Ivan Milošević sigurno je jedan od bogatijih kandidata, a jasno je poručio da je njegova imovinska kartica od prvoga dana ulaska u HDZ svima poznata.

– Jedna od mojih ključnih zadaća kad postanem predsjednik HDZ-a bit će vraćanje vjerodostojnosti stranci. Za to treba biti otvoren o svemu, pa tako i o vlastitoj imovini – kaže Milošević.

Darko Milinović rekao je da je sve što ima prikazao u imovinskoj kartici te objasnio kako je što stekao.

– Nema pitanja na koje neću odgovoriti, pa tako i o imovini. Kod mene je sve jasno, a na koga je Jadranka Kosor mislila, stvarno ne znam – rekao je Milinović.

Neka dokažu i ne šute

Tomislav Karamarko u imovinskoj je kartici naveo stan od 105 kvadrata u Zagrebu i kredit koji je podigao 90-ih godina na 40 godina. Ništa drugo od ostale imovine, ako je uopće ima, nije spomenuo u kartici koju je predao još kao ministar, a sada zastupnik. Njegov komentar nismo dobili, iako smo pitanje proslijedili glasnogovornici. Već je prije Karamarko, dok je prozivan za nerazjašnjene okolnosti poslovanja tvrtke Soboli s državnim tvrtkama, objasnio da je udjel u tvrtki prodao još 2005. kada je postao šef SOA-e.

Tko što ima, kako je stekao i je li se okoristio od HDZ-a trebaju reći kandidati jer očito je da izaslanici, osim čistih biografija, traže i čiste račune. Ako netko šuti o svojoj imovini, onda bi bilo u redu da drugi protukandidat o tome progovori ako ima dokaze.

Komentara 109

MA
matej85
12:30 15.05.2012.

čemu se ona ima javljati ja neznam....a broševi, torbice????

OB
-obrisani-
12:16 15.05.2012.

Jadranka Kosor, aktualna predsjednica HDZ-a, govoreći izaslanicima na izbornom saboru stranke u Sisku poručila je da svi izaslanici moraju znati tko s kakvom biografijom dolazi, . Bas se prava osoba nasla govoriti o biografiji jedina je politicarka o kojoj se malo zna kao da se rodila 70 tih ne nosi ni svoje prezime niti prezime zadnjeg muza tko o cemu? Cudna je ovo zena

KA
katasteko
10:05 16.05.2012.

čuj kredit na 40 godina ,pa gdje to ima? Stvarno čudno,takve kredite dobivaju samo najviše institucije(npr.države). čudno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije